Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Fostul primar  Aurel Olărean, liber să intre în Primărie

olareanÎnalta Curte de Casație și Justiție a respins ca nefondată, marți, contestația declarată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj împotriva deciziei Curții de Apel Cluj în legătură cu Aurel  Olărean, fost primar al municipiului Rădăuți, în prezent lider al organizației municipale a PMP Rădăuți și consilier local al formațiunii politice conduse la nivel central de Traian Băsescu.
like-facebook
Trebuie amintit că instanța clujeană a admis în data de 17 iunie 2016, cererea formulată de către fostul primar al Rădăuțiului, Aurel Olărean şi, în consecinţă, a dispus încetarea parţială a obligaţiei de a nu lua legătura cu personalul Primăriei Municipiului Rădăuţi, precum şi cu foştii consilieri locali ai Consiliului Local Rădăuţi, adică încuviinţează ca acesta să participe la şedinţa de constituire a Consiliului Local al Municipiului Rădăuţi pe data de 23 iunie 2016, precum şi la şedinţele acestui consiliu, ce vor avea loc ulterior în cadrul Primăriei Municipiului Rădăuţi, dar şi  să ia legătura cu noii consilieri locali R. M., S. G., G. M. – C., C. V. C. şi C. P. (care au făcut parte din Consiliul Local al Municipiului Rădăuţi anterior alegerilor locale din data de 5 iunie 2016).

După aproape doi ani de la mega-dosarul DNA cunoscut sub numele de Lotul Dâmbu-Babiuc-Olărean, acuzațiile și măsurile preventive sunt demontate în instanța.
Aceeași instanță supremă a respins ca nefondată și contestația DNA Cluj împotriva Curții de Apel Cluj privindu-i pe Dumitru Dîmbu și Constantin Babiuc.

ICCJ a dipus îndreptarea erorii materiale strecurată în minuta încheierii penale nr. 6 din 19 mai 2016 pronunţată de Curtea de Apel Cluj, în sensul că se vor insera corect datele de identificare ale inculpaţilor Dumitru Dâmbu şi Babiuc Constantin Gavril .


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*