Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Consilierii locali suceveni au aprobat finanțarea pentru Festivalul de Artă Medievală

cl (1)Finanțarea pentru a X-a ediție a Festivalului de Artă Medievală a fost aprobată, miercuri, de consilierii locali ai municipiului Suceava.

Proiectul privind acordarea a 200.000 de lei pentru organizatorul festivalului, respectiv Muzeul Bucovinei, a trecut cu voturi favorabile atât de la PNL, PSD, PMP, cât și de la ALDE, fiind însă o abținere. Asta în condițiile în care, în ședința de consiliu local precedentă, proiectul a fost vehement contestat.

like-facebookDe altfel, PSD și-a menținut propunerea de amendament, de acordare a gratuității de participare la Festival pentru locuitorii municipiului Suceava, dar întrucât nu s-a găsit o modalitate concretă pentru acest lucru, amendamentul nici măcar nu a fost supus la vot de președintele de ședință, Lucian Harșovschi.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a declarat că după ce a participat duminică la redeschiderea muzeului și la evenimentele de la Cetatea, numărul mare de participanți l-a convins   că în municipiul reședință de județ trebuie organizate astfel de manifestări.

„CJ este un partnere în ceea ce face  Primăria Suceava  și trebuie spus clar că foarte multe evenimente se desfășoara pe raza administrativă a municipiului Suceava, ceea ce este un lucru bun”, a spus viceprimarul Sucevei.

Festivalul Medieval se va desfășura în perioada 11 – 14 august, cu participarea a 20 de trupe de actori profesioniști și amatori din țară.

 


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. CavaleriaGreaDeCap says:

    Mai Baieti, mai,

    La Sibiu se poate, la Neamț se poate, la Cluj se poate, samd, numa la Susheava nu !
    pai cum sa faci altfel sa bagi niste bani de la Primaria Suceava in buzunarul CJ SV?
    Unii finanteaza costurile si altii incseaza beneficiile si fac apoi ce vor cu banii !
    … ca la Suceava liberala …
    Foarte tare partidu asta mare si liberal !!!

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*