Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Apa caldă revine, de miercuri, la robinetele sucevenilor racordați la sistemul centralizat

apa robinet dusDupă o săptămână și două zile, apa caldă revine la robinetele locuitorilor racodați la sistemul centralizat de termoficare al municipiului Suceava miercuri, 3 august. În toată această perioadă s-au făcut reparaţii la mai multe puncte ale sistemului de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic.
Aproximativ 18.000 de apartamente sunt racordate la sistemul centralizat, locatarii fiind nevoiți să se spele la lighean în această perioadă sau cu apă rece.

like-facebookBrânduşa Gherman, directorul comercial al Thermonet, a spus, marți seară, că instalaţiile deja sunt reumplute în cartierul Burdujeni şi se continuă cu Centrul urbei, precum şi cu cartierele, Zamca, „George Enescu” şi Obcini.

Instalaţiile sunt în curs de umplere, începând cu Burdujeni, iar acum se continuă cu oraşul. Vrem să ne ţinem de cuvânt, iar aşa cum am zis, pe data de 3 august încercăm să furnizăm apa caldă în municipiul Suceava”, a subliniat Gherman.

Intervenţii au avut loc în puncte sensibile, printre altele înlocuite fiind vane, precum şi porţiuni de conducte şubrede, inclusiv pe magistrala de transport care vine de la Termica, la CT2, la ramificaţia înspre cartierul Burdujeni şi partea superioară Sucevei.

„În vedere am avut pregătirea pentru asigurarea funcţionării sistemului în noul sezonul rece, însă, în continuare, punctual, acolo unde se impune, se vor mai face remedierile necesare”, a spus Brânduşa Gherman.

Totodată, în cadrul Programului „Termoficare 2006-2016”, Primăria Suceava are alocată de la bugetul statului suma de 8,37 de milioane de lei în modernizare intrând, după organizarea licitaţiilor, punctele termice „Parc”, „Obcini 4” şi „Zamca 4”.

Din cele 49 de puncte termice, reabilitate şi modernizate au fost 16. Puntele termice <Obcini 4> şi au fost modernizate în interior, iar acum trebuie reabilitate sistemele secundare de transport. La cel de al treilea se vor face, integral, lucrări de reabilitare, modernizare şi automatizare”, a arătat Brânduşa Gherman.

Anul acesta, sistarea furnizării apei calde, în vederea reparaţiilor din sistem, s-a făcut pe 25 iulie şi, spre deosebire de anul trecut, când operator era falita Termica, intervenţiile au durat doar o săptămână şi 2 zile, în 6 puncte vulnerabile din toate cartierele reşedinţei de judeţ. În urmă cu 1 an, primarul Sucevei făcea cunoscut că sucevenii nu vor mai fi afectați toată luna august, la fel ca și în anii anteriori.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*