Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Lucrările la Evaluare ale fiului primarului din Salcea au fost falsificate. DNA a anunțat Ministerul Educației

evaluare test elevi bacLucrările de la Evaluarea Națională, ale lui Ștefan Lungu, fiul primarului din Salcea, au fost falsificate. Direcția Națională Anticorupție a sesizat Ministerul Educației pentru a lua măsurile legale care se impun. Inițial existau suspiciuni doar asupra lucrării de limba română a băiatului, notată cu 10, dar DNA a constatat că nici lucrarea de la matematică, unde a luat 8,25, nu-i aparține băiatului.

like-facebookȘtefan Lungu a susținut Evaluarea Națională la centrul de examen Școala Gimnazială „Aurel Stanciu” Salcea, iar tezele au fost corectate de profesori din Botoșani. Existau suspiciuni că nereguli ar fi fost la Botoșani, acolo unde au fost corectate lucrările, dar potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Botoșani, tocmai unul dintre profesorii corectori a anunțat că există o problemă cu lucrările elevului respectiv.

„Comisia Județeană de Evaluare Națională de la Botoșani a sesizat suspiciunea de fraudă atât Comisiei Naționale cât și organelor competente”, a declarat Mihaela Huncă, inspector general al IȘJ Botoșani.

Ștefan Lungu a intrat cu media 8,83 la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, la secția Științe Sociale. Media pe cei 4 ani de studiu, la gimnaziu, a fost 7,96.

Ministerul Educației face o anchetă în acest caz, iar cel mai probabil lucrările elevului vor fi anulate.

Iată ce ne-a declarat primarul din Salcea, întrebat fiind cum de a obținut fiul său note așa mari la evaluare, dacă în anii de studiu a avut medii destul de mici:

„„Fiecare părinte se bucură când copilul lui ia o notă bună. Eu sunt mulțumit. I-am plătit meditații și uite că a luat note bune. Și la matematică i-am plătit profesori ca să facă meditații”, ne-a declarat Ilie Lungu.

Anchetă DNA! Scandal cu iz penal după nota obținută la Evaluarea Națională de fiul primarului din Salcea

Fiul unui primar din Suceava, un elev de nota 5, a luat 10 la Evaluarea Naţională


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*