Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Anchetă DNA! Scandal cu iz penal după nota obținută la Evaluarea Națională de fiul primarului din Salcea

evaluare test elevi bacLucrarea la limba română de la Evaluarea Națională, a fiului primarului din Salcea, Ioan Ștefan Lungu, a produs un scandal uriaș după ce la Direcția Națională Anticorupție a ajuns o sesizare potrivit căreia lucrarea ar fi fost înlocuită deoarece scrisul nu îi aparține elevului Ștefan Lungu.

Elevul a fost notat cu 10 la limba română, în condițiile în care pe parcursul anilor de studiu, la această disciplină ar fi avut medii de 6. La matematică a obținut 8,25. Cei care au corectat lucrarea sunt profesori din Botoșani.

like-facebookMedia pe cei 4 ani de studiu, la gimnaziu, a fost 7,96. La admitere a avut 8,83, astfel că Ștefan Lungu a intrat la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, secţia Ştiinţe Sociale.

Toate lucrările de la evaluarea națională au fost imprimate cu o ștampilă unică, nu cu cea a școlii în care s-a dat examenul, iar profesorii de la Botoșani, dar și din alte județe, au avut aceeași ștampilă, astfel că înlocuirea tezei respective ar fi fost posibilă.

Mihaela Huncă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, susține, însă, că profesorii botoșăneni, care au corectat lucrările din centrul respectiv, sunt tocmai cei care au sesizat nereguli în lucrările elevului din Suceava, unde la matematică și limba română apăreau scrisuri diferite.

„Comisia Județeană de Evaluare Națională de la Botoșani a sesizat suspiciunea de fraudă atât Comisiei Naționale cât și organelor competente. În prezent acest caz este în cercetare și așteptăm rezultatul anchetei”, a declarat Mihaela Huncă, inspector general al IȘJ.

Ea spune că frauda nu s-a produs la Botoșani și că profesorii botoșăneni au fost cei corecți și care au sesizat organele de anchetă.

Despre faptul că fiul primarului a obținut la Evaluare 10 în condițiile în care pe parcursul anilor a avut medii de 5-6 la limba română, SuceavaNews a relatat într-un articol anterior.

Iată ce ne-a declarat atunci primarul din Salcea, referitor la rezultatele fiului său:

„„Fiecare părinte se bucură când copilul lui ia o notă bună. Eu sunt mulțumit. I-am plătit meditații și uite că a luat note bune. Și la matematică i-am plătit profesori ca să facă meditații”, ne-a declarat Ilie Lungu.

Fiul unui primar din Suceava, un elev de nota 5, a luat 10 la Evaluarea Naţională

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Două școli din județul Suceava nu mai au voie să organizeze examene naționale. Vezi motivul! | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*