Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

O tânără din Suceava vrea să schimbe viața copiilor grav bolnavi, de la Londra. „Ce-mi doresc în viață e să ajut oamenii să fie sănătoși”

elena chitescuFiecare om are o pasiune, o pasiune pentru care poate merge foarte departe. Este și cazul Elenei Chițescu, în vârstă de 17 ani, originară din Suceava, elevă în clasa a XIII- la London Academy. Tânăra este membră, de câteva luni, a Fundației Noah’s Ark Children’s Arch hospice -o organizație locală de caritate.

Adolescenta este o persoană pasionată de viață, care face orice pentru a duce la capăt ceea ce își propune, un om care dorește să ajute și nu se dă în lături de la a face sacrificii pentru asta. Dincolo de faptul că este o elevă eminentă a vrut să își umple timpul cu altceva, ceva care să conteze. A aflat de organizația de caritate și s-a înscris.

„Voiam să mă implic în orice fel de activitate imediat, fără să stau prea mult la vorbe. Vroiam doar să ajut, să fac ceva cât se poate de concret. Îmi este foarte greu să-mi explic motivațiile. Îmi doresc să ajung medic și să lucreze cu persoanele cu handicap, cu cei care au probleme mentale și poate de aceea am vrut să lucrez cu copii bolnavi. Așa a început de fapt voluntariatul pentru mine. Am făcut un training în cadrul organizației pe care l-am trecut cu bine. Nu pot să ajut încă bătrânii pentru că nu am încă 18 ani însă o voi face. În prezent mă implic în ajutorarea copiilor care sunt în stadiul terminal al vieții și pentru care nu mai există nicio șansă. E dureros să știi că vine ziua când nu vor mai fi, dar trebuie să îi faci să se simtă fericiți. Și ei au pasiuni, au visuri, gânduri ca oricare dintre noi”, ne-a destăinuit Elena.like-facebook
elena chitescu2
În cadrul acestei fundații este singura româncă, dar susține că nu s-a pus niciodată problema țării de origine. S-a stabilit în Londra alături de familie în 2008 și nu a avut niciun fel de impedimente nici în învățământ. La școală și apoi la liceu a fost și este una din elevele fruntașe.

„M-am intregrat foarte bine și ne-am obișnuit aici. Venim în vacanță aici, dar așteptăm cu nerăbdare să revenim în Londra. Voi începe clasa a XIII după care vreau să urmez medicina la King’s college London, este o o universitate membră a federației Universitatea din Londra din Regatul Unit și să lucrez la spitalul din cadrul acestuia -King’s college hospital”, a mai povestit Elena.

A donat celule stem și sânge

Sucevencei îi place să ajute oamenii bolnavi, să îi salveze de la moarte. Este și un donator de sânge regulat și a donat deja celule stem. În fiecare an, mii de copii și adulți sunt diagnosticați cu leucemie sau alte boli grave ale sistemului imunitar, care netratate sunt mortale. Pentru mulți dintre ei transplantul de celule stem hematopoietice de la o persoană neînrudită este singura lor șansă.

„Voluntariatul este legat de ceea ce îmi doresc să fiu în viață. Să ajut oamenii să fie sănătoși și să nu sufere”, a conchis Elena.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*