Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Flutur: Din păcate, Suceava este un județ campion la numărul de români care lucrează peste hotare

diaspora suceava cj (3)Județul Suceava este unul campion la numărul de români care sunt plecați să lucreze peste hotare. Asta susține președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Din păcate, este un județ campion la numărul de români care lucrează peste hotare. Spun din păcate pentru că nimeni nu a plecat de acasă de buiac și de fericit, ci a plecat să caute un loc de muncă să câștie”, a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, la întâlnirea cu sucevenii din Diaspora.

like-facebookȘeful administrației județene susține că are obligația să se ocupe și de ei în egală măsură, să le asculte problemele și să încerce să le găsească rezolvare.

diaspora suceava cj (5)„Eram senator, dar mi-am depus demisia pentru că am ajuns președinte de CJ și aveam idee să declanșăm -Luna august-Luna Diasporei- ,și să facem ceva concret pentru ea. În Parlament apar și idei bune, dar de multe ori din cauza politicii multe se irosesc. Și atunci am spus așa, dacă o să ajung la Suceava și voi câștiga alegerile locale voi încerca să fac un mic proiect pilot aici, cam cum vedem noi-Luna Diasporei-. Dacă cineva va socoti că-i bun nu are decât să-l multiplice, dacă vor socoti că e rău să-l critice. Dar să facem ceva. Și prima mișcare făcută de noi aici a fost crearea în organigrama CJ și cred că este în premieră un serviciu -Relații cu Diaspora- condus de doamna Dogan. Apoi, ieri, am deschis Muzeul de Istorie și am deschis expoziții permanente la Cetatea de Scaun…Vă invit să vizităm muzeul, cetatea și Aeroportul Salcea”,  a spus Flutur.

În aceeași ordine de idei, șeful administrației județene a solicitat ca aceste proiecte și manifestări să fie multiplicate. Flutur a subliniat că rolul celor rămași acasă este de a ceea motivele pentru care sunt chemați românii din Diaspora în țară și în Bucovina.

Vreau să deveniți în măsura în care considerați că puteți ambasadori ai noștri și pentru investiții și pentru reclamă în turism. Am lansat proiectul -Hai în Bucovina- prin care noi chemăm oamenii să vină aici. Rolul nostru este să vă creăm motivele pentru care să veniți, fie că sunt motive să vizitați, fie că sunt motive să investiți, să vă așezați locuința sau casa de vacanță în Bucovina, trebuie să vă creăm motive, siguranță, confort etc. Nu e ușor, dar totuși s-au întâmplat și lucruri bune în acești ultimi ani în aceste zone și ar fi păcat să nu vorbim și altora despre ele. În acest context aș vrea să priviți această inițiativă a noastră și să încercăm să avem dezbateri aplicate pentru că nu era suficient să ne vedem la Cetatea la spectacol.Cred că trebuie să vă ascultăm pe dvr și aveți multe lucruri de spus. Am vorbit ieri, cu românii și mi-au spus că se cam închid locurile de muncă în Italia și alte locuri. Va trebui să discutăm oportunități de investiții ,va trebui să punem și culturi de căpșuni și livezi de pomi fructiferi acasă etc.Rolul nostru este să vă învățăm, să vă ajutăm și să simplificăm birocrația care știu că este”, a subliniat Flutur, care a precizat că joi la Suceava va fi prezent la o întâlnire cu sucevenii din străinătate și ministru pentru Diaspora, dar și premierul Dacina Cioloș pentru a prelua problemele ridicate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*