Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

Un scaun pentru Papa Francisc, făcut din lemn din Bucovina, va fi dus la Vatican de o delegație din care face parte și Gheorghe Flutur

diaspora suceava cj (2)Președintele Consiliului Românilor de Pretutindeni, Marius Livanu, și-a exprimat dorința ca președintele CJ, Gheorghe Flutur, să facă parte, cel mai probabil în luna ocombrie, din delegația care se va întâlni cu Papa Francisc, la Vatican.

Propunerea a fost avansată, luni, la Palatul Administrativ din municipiul Suceava, unde a avut loc o întâlnire cu sucevenii din Diaspora. Livanu a solicitat, totodată, sprijin din partea administrației județene pentru pregătirea unor suveniruri.

like-facebook„Vrem să ducem un scaun pentru Papă și vrem să fie făcut cu lemn din Bucovina. De asemenea am avea nevoie de niște obiecte de artizanat. Ne-am bucura ca alături de noi din delegație să facă parte și domnul Flutur”, a spus Livanu.

La rândul său, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a afirmat că va sprijini solicitarea venită din partea lui Livanu referitoare la acel „nobil gest” și a mulțumit pentru propunere.

Eu am o diplomă primită de la Papa Francisc și mă bucură această propunere. Am adus lumina sfântă de la Ierusalim și mergem și la Vatican cu mare drag”,  a subliniat șeful administrației județene.

Trebuie precizat că luni a debutat programul „Hai în Bucovina”, iar luni a avut loc unul din cei 12 piloni -Luna august- Luna Diasporei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*