Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

2.500 de vizitatori au trecut pragul Muzeului de Istorie, de la inaugurare

inaugurare muzeul bucovinei si cetate (21)2.500 de vizitatori la Muzeul de Istorie din cadrul Muzeul Bucovinei, potrivit directorului Muzeului Bucovinei, Emil Ursu. Duminică, dat fiind faptul că intrarea a fost gratuită, sucevenii au luat cu asalt instituția muzeală.

like-facebookMihaela Curaleț a venit împreună cu fiica sa, Mădălina, în vârstă de 11 ani.

„Este foarte frumos amenajat. Chiar sunt surprinsă de cum arată față de ce era în urmă cu câțiva ani. Muzeul este o istorie, o enciclopedie și am venit împreună cu fiica mea care este în clasa a IVa. Ea va face de acum istoria la școală și am adus-o să pătrundă în tainele istoriei. E bine să viziteze cât mai multe muzee din țară”, a spus Mihaela Curaleț.
mama si copil vizita muzeu
Impresionată de modificările făcute este și o pensionară.

„Am ținut să vin la deschidere pentru că ultima oară l-am văzut acum patru ani. E o altă fațadă acum. Mult modificat. Nu am vizitat decât Sala Tronului unde se află Ștefan cel Mare și răzeștii lui, dar mai am încă de vizitat. Nu pot să spun decât un singur cuvânt-impresionant. Restul o poate spune fiecare după ce va vizita întregul muzeu”,  a spus suceveanca.inaugurare muzeul bucovinei si cetate (84)

Trebuie amintit că taxa pentru vizitarea muzeului este de 15 lei, în timp ce elevii și studenții vor plăti doar 3 lei. Muzeul de Istorie are pregătire în zilele de 2, 4 şi 6 august, începând cu ora 19.00, concerte de pian.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*