Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Un camion cu lemn din Câmpulung Moldovenesc a apărut în aplicația „Inspectorul Pădurii” neînregistrat. Surpriza s-a produs după ce au fost anunțate autoritățile

camion lemne

Foto: Adrian Chirita

Un camion cu lemn din Bucovina a apărut inițial în aplicația „Inspetorul Pădurii” ca fiind neînregistrat, iar după ce au fost anunțate autoritățile, aceasta a apărut în aceeași aplicație ca fiind înregistrat. Totul a ieșit la iveală după o raportare a lui Adrian Chiriță, care s-a oprit, în vacanța sa în Bucovina, la o cafea, pe pe marginea E576, în zona Câmpulung Moldovenesc.

like-facebook„Apare un camion cu lemn rotund SV38EUR si remorca SV29EUR. La cautare in sistem, transportul este neinregistrat SI NICI NU ARE ISTORIC de transporturi de lemn in ultima perioada. Ca sa vezi.. Imediat, la 12:18, sun la 112 ma prezint si raportez transportul. Operatoarea ma intreaba de unde stiu ca e ilegal dupa care transfera apelul la dispeceratul Politiei Campulung Moldovenesc unde vorbesc cu dl ofiter Danila care este foarte cooperant. Urmeaza un schimb de apeluri cu dl ofiter Danila la 12:33 si 12:37. In cele din urma camionul este oprit in trafic in localitatea Vama la aprox 20km din momentul apelului, la 12:40. 3 ofiteri de politie (masina MAI 29478) verifica transportul. In zona apar si niste masini private.. La 12:46, printr-o magie oculta, camionul si remorca apar in sistem. La 13:41 ma suna dl ofiter Danila sa ma anunte ca “nu stiu ce v-a aparut dumneavoastra in sistem dar transportul era inregistrat, va multumim pentru colaborare”. Pam pam..Verific din nou sistemul, intr-adevar camionul si remorca au acum tichet de inregistrare, mult dupa apelul meu la 112. La 13:44 il apelez din nou pe dl ofiter Danila sa il intreb despre magia aparitiei tichetului in sistem. Explicatia dlui politist este ca “baiatul nu a avut acoperire, de-abia cand a iesit la drum cu semnal s-a inregistrat tichetul”. Posibil. Dl ofiter Danila mentioneaza, incercand o explicatie plauzibila, ca au discutat inclusiv cu un anume sef de ocol silvic local, un anume domn Puiu.”, susținea Adrian Chiriță pe pagina sa de socializare.

Premierul Dacian Cioloș a cerut Ministerului Mediului și Ministerului Afacerilor Interne să găsească rapid soluții pentru îmbunătățirea aplicației „Inspectorul Pădurii, dedicată celor care vor să reclame transporturi ilegale de lemn.

„În urma postării domnului Adrian Chiriță, am solicitat Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Mediului să verifice situația. Pe scurt, la control, transportatorul a prezentat avizele necesare și codurile online generate de sistem. Foarte probabil, codurile online au fost obținute cu puțin timp înainte de controlul poliției, la vederea echipajului de poliție. Procedura actuală are, într-adevăr, unele vulnerabilități, existând încă loc pentru abuzuri. Modul de lucru actual permite completarea ulterioară a avizului de însoțire, într-un interval orar de 12 ore. Astfel, pe distanțe scurte, poate exista posibilitatea efectuării mai multor transporturi de material lemnos, cu cantități identice, prin utilizarea acelorași documente. În plus, accesul la rețeaua de telefonie/date al mobilului pe care se generează codul online poate fi restricționat în mod deliberat, până în momentul apropierii unei activități de control. Am cerut Ministerului Mediului ca împreună cu Ministerul de Interne să găsească rapid soluții pentru îmbunătățirea sistemului actual, pentru ca astfel de slăbiciuni să fie eliminate”, a scris premierul Cioloș, pe pagina de Facebook.

Primul ministru a precizat că Inspectoratul de Poliție Suceava și Garda Forestieră Suceava verifică și activitatea comercială a societății deținătoare a vehiculelor respective.

 


Loading...

loading...

4 Comentarii

  1. Andrei mihail says:

    Caz asemanator de furt. Dupa oprirea camionului de catre un echipaj de politie, transportul de lemne era legal.

    http://www.trafictube.ro/inspectorul-padurii-actiune/

    Răspunde
  2. Andrei mihail says:

    micu bogdan
    24/08/2016 – 12:42

    Buna ziua. Va scriu din partea Ministerului Mediului.

    @Zzig : iti multumim tie si celor ca tine. Insistenta ta in a afla adevarul ne motiveaza si pe noi sa luptam sa aflam adevarul. Politia nu a procedat corect. Informatiile oferite catre tine au fost scoate din context. Aplicatia este identica cu aplicatia care o foloseste transportatorul si politia. Interogheaza live aceasi baza de date. In 530 000 interogari in ultimele 30 zile nu a dat NICI un rateu. Cei care incearca sa discrediteze aceasta aplicatie au interese obscure. Ceea ce s-a intamplat in cazul tau cat si alte cazuri este o vulnerabilitate din server nu din aplicatie. Este extrem de posibil ca acel transport sa fi fost ilegal cu adevarat. Ei au „devenit” legali la aparitia politiei ca si-au pornit doar atunci datele de pe telefon. Stim de problema si cu sprijinul lui Dacian Ciolos in maxim 2 saptamani problema asta o sa fie rezolvata. Tu si altii ati pus o caramida la aceasta rezolvare. Bafta!

    @ShareBahn. Aplicatie de baza Woodtracking a fost facuta cu aproximativ 15 000€ cu Indaco. Mai mult chiar aplicatia Inspectorul Padurii a fost facuta cu ajutorul unor voluntari pe gratis + suportul gratuit al Indaco. Te rugam sa probezi orice acuzatie aduci institutiei cu dovezi! Altfel e calomnie.

    Răspunde
  3. Andrei mihail says:

    red93pk
    24/08/2016 – 15:37

    Din ce observ au raspuns si cei de la „Inspectorul padurilor” la acest video:
    https://www.facebook.com/inspectorulpadurii/posts/295646310802687

    Un caz asemanator:
    https://www.facebook.com/dacianciolos/posts/1062702260433725

    Răspunde
  4. Marius says:

    Buna ziua.
    Referitor la ” Ministrul Mediului a explicat, totodată, că în cazul în care un transportator folosește același cod pentru două transporturi succesive, cu scopul de a păcăli sistemul, iar un cetățean îl sesizează la al doilea transport, utilizatorul aplicației își poate da seama dacă datele nu coincid și poate suna la 112.”

    Doresc sa mentionez faptul ca eu in calitate de cetatean as reclama faptul ca un transportator transporta ilegal lemn, insa nu cred ca voi astepta intr-un loc ore in sir sa reclame ca a trecut si a – 2 – a oara prin acelasi loc. Mi se pare o aberatie explicatia. Nimeni nu va astepta in acelasi loc ore in sir pana va reveni sau nu un transportator cu lemne.

    Ar fi mult mai eficienta aplicatia daca ar prelua automat coordonatele GPS al utilizatorului care raporteaza iar utilizatorul sa raporteze online direct din aplicatie fotografii cu transportul in cauza la un servicul specializat nonstop de preluare, urmarire si raportare catre autoritatile locale. S-ar elibera linia 112 pentru urgente privind viata oamenilor si autoritatile ar interveni mult mai repede.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*