Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Consilierul Constantin Boliacu pus la punct de o rădăuțeancă în ședința de Consiliu Local: Ați fost în campania electorală de două ori la mine în casă

cl radauti (3)O rădăuțeancă nu poate să fie proprietară pe o cameră de locuit pentru reîntregirea apartamentului pe care l-a cumpărat pentru că aleșii locali PNL și ALDE s-au opus proiectului de hotărâre. Femeia a plecat acasă profund nemulțumită, joi, de la ședința de Consiliu Local Rădăuți, iar primarul Nistor Tătar a promis că acest proiect va reveni pe ordinea de zi a fiecărei reuniuni a deliberativului local până va intra în posesia solicitantului.

Familia Rusu Mihaela Alina și Gabriel Adrian au cumpărat un apartament pe strada Oborului din municipiul Rădăuți la prețul de 22.280 lei. Se deduce din prețul inițial suma de 2.707 lei reprezentând avans, restul urmând a fi achitat în rate lunare pe parcursul a 60 de luni. Potrivit inițiatorului proiectului, primarul Nistor Tătar, valoarea de vânzare a locuinței se calculează raportat la prețul pieței de către un expert autorizat.

cl radauti (1)Femeia arată că a achitat deja avansul care ar trebui scăzut din prețul de vânzare. Proiectul de hotărâre are alături un raport de evaluare efectuat de expert Carmen Laura -OHMT la valoarea pe piață și care este de 5.100 de euro respectiv, 22.280 RON.

Consilierul local PNL, Cătălin Miron: „Eu nu am comentat că este luat ilegal, ci că nu este la contractul de vânzare cumpărare semnătura… Cine l-a semnat?”

Viceprimar PSD, Bogdan Loghin: „Vedeți că este semnat”

Consilier local PNL: „Lipsește pagina…”

Consilierul local, Traian Andronachi: „Suprafața este de 12 mp. Haideți să fim rezonabili…”,  „Domnule Miron, fiți rezonabil”.

Primar PSD, Nistor Tătar: Vedeți pe cine ați votat?cl radauti (2)

Solicitant Rusu Alina: Asta vreau să spun dacă îmi dați voie..
Primar PSD, Nistor Tătar: Vreau să vă spun că acest proiect de hotărâre va fi pe ordine de zi a ședințelor până o să fie aprobat…Domna Rusu o să fiți invitată la fiecare ședință

Rusu Alina: Și astăzi m-am învoit de la servici.D ați-mi voie să mai spun ceva. Ceva scurt și la obiect
Președinte de ședință:  Spuneți…
Rusu Alina către Constantin Boliacu, consilier ALDE: Ați fost în campania electorală de două ori la mine în casă.

cl radauti (4)Candidații la funcții în campanii electorale par a fi mult mai aproape de electorat atunci când au nevoie de votul lor. Așa reiese din spusele doamnei Rusu Alina care a venit să-și susțină cererea de vânzare a acestei camere în deliberativul local. Ea a explicat că plătește suma care a fost stabilită de expert mai ales că a făcut îmbunătățiri acestui spațiu de locuit și își dorește să intre în posesie cu acte în regulă.

„Vreau să îi mulțumesc domnului Boliacu că în campania electorală mi-a bătut la ușă de două ori și a fost la noi. Nu m-am putut abține să nu spun. Dumnealui mi-a intrat în casă. El mi-a văzut apartamentul, el mi -a spus-Asta cât este….Să avem un nou Consiliu Local și un nou primar și se rezolvă-. Țin să îi mulțumesc domnului Boliacu. Mulțumesc mult!”, a spus femeia.cl radauti (5)

În replică, Constantin Boliacu se scuză: „Vreau să vă vând cu prețul cel mai mic. Veniți data viitoare…”.
Rusu Alina: „Asta nu va fi, va crește prețul (n.rep-camera solicitată spre vânzare e raportată la prețul pieței).


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. Preda Florin says:

    In acest articol nu sunt explicate toate ilegalitatile care fac obiectul acestui punct pe ordinea de zi, dar o sa vi le explic eu. Doamna Rusu Alina Mihaela, a cumparat imobilul cu pricina in data 02.12.2015, de la Primaria Radauti reprezentata prin Loghin Andrei Bogdan – primar, Romenco Camelia – contabil sef, Ciurariu Ruscior Lucica – spatiu locativ si Marinica Sofroni – Secretar. Acest imobil a fost vandut in baza unei legi care nu mai era valabila inca din anul 2011, iar pretul fiind facut dupa ureche, respectiv valoarea de 2.707 Ron aproximativ 600 Euro pentru un imobil, avand aceleasi caracteristici precum o garsoniera confort redus. Cum poate Consiliul Local sa aprobe vanzarea unui imobil care in conformitate cu CONTRACTUL DE VANZARE-CUMPARARE NR.37074 / 2015 si a CHITANTEI Seria PRIMC nr. 77805 din data 02.12.2015 NU SE MAI AFLA IN PROPRIETATEA PRIMARIEI MUNICIPIULUI RADAUTI. Acest contract este emis de catre cei mai sus mentionati, fara a avea nici macar un cadru legal (evaluare, hotararea consiliului local, etc.) precum ar fi fost un bun propriu. Acum prin aceasta sedinta s-a incercat acoperirea ilegalitatilor comise de cei ce au emis acest contract de vanzare cumparare(FALS, UZ DE FALS, ABUZ IN SERVICIU SI INSELATORIE). Avand in vedere ca acest imobil nu mai este in proprietatea primariei inca de la data achitarii sale (02.12.2015 cf chitantei), cumparatorul fiind de buna credinta si-a indeplinit toate obligativitatile contractuale, cum este posibil sa acceptam sa il vindem la nici 6 luni a DOUA oara, dar la un pret de aproape 10 ori mai mare???

    Răspunde
  2. Rusu Alina Mihaela says:

    Eu nu am vrut “sa pun la punct ” pe nimeni .Noi vrem doar sa ni se faca dreptate .Din luna lui decembrie umblam pe la usile primariei si nu am rezolvat nimic.Noi avem cumparata aceasta camera cu act de vamzare -cumparare si nu ne putem intabula cu ea.Asa de corect se lucreaza in Primaria Orasului Radauti .Noi suntem un “caz fericit ” ca am descoperit aceasta ilegalitate .

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*