Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Primăria Suceava ridică rablele abandonate pe străzi și în parcări. Proprietarii riscă amenzi

rablaPrimăria municipiului Suceava va  ridica maşinile abandonate pe străzi şi în parcări, iar proprietarii riscă amenzi de până la două mii de lei. Viceprimarul Lucian Harșovschi susține situația mașinilor abandonate nu mai poate fi tolerată mai ales că acestea blochează locurile  de parcare şi  nu dau o notă de aspect plăcut.

like-facebookProprietarii de maşini care acum sunt abandonate vor trebui  ia decizia dacă  duc autoturismul la reparat sau la fier vechi, pentru a evita ridicarea de către reprezentanţii primăriei. Viceprimarul a mai amintit că   aceşti proprietari vor fi întâi notificaţi în scris şi verbal, de poliţiştii locali, iar dacă în termen de zece zile de la notificare nu-şi mută maşina, aceasta va fi ridicată şi dusă în spaţii de depozitare ale municipalităţii.

Dacă în alte zece zile nu este revendicată, va fi trecută prin dispoziţie de primar în proprietatea municipalităţii şi valorificată. Dacă va fi revendicată în primele zece zile, proprietarul va plăti amenda şi toate cheltuielile de ridicare, transport şi magazinare. Totodată, vor fi amendaţi şi şoferii care parchează microbuze sau maşini de mare tonaj în parcări de reşedinţă sau între blocuri.

„Nu e normal să vii cu TIR-ul acasă şi să ocupi mai multe locuri de parcare”, a spus primarul, susținând că în acest caz amenzile sunt cuprinse între 500 şi 2.500 de lei.

Primăria  lucrează şi la un regulament pentru autocamioanele ce deservesc magazinele din oraş, menţionând că ar trebui făcut un program clar de aprovizionare al magazinelor, astfel încât traficul să nu fie afectat de maşini de marfă ce blochează străzi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*