Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Muzeul Bucovinei va fi inaugurat duminică

muzeul de istorie suceavaMuzeul de Istorie al Bucovinei din Suceava va fi deschis oficial duminică, la ora 14.00, în cadrul proiectului „Luna Diasporei”, în prezența unui număr important de personalități din țară și din străinătate.

like-facebookAnunțul a fost făcut de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a  declarat  că odată cu modernizarea, renovarea și reabilitarea instituției muzeale,  suprafața de expunere  a crescut în momentul de față de la 3.000 metri pătrați la circa  7.300 metri pătrați.  Muzeul găzduiește peste 300.000 de obiecte și piese, fiind unul din marile instituții de profil ale României.

Avem șansa, onoarea  și obligația să inaugurăm o investiție de aproape 12 milioane de euro, un proiect care l-am început în mandatul meu în 2009 și care din punctul nostru de vedere, astăzi este o carte de vizită excepțională pentru Bucovina și județul Suceava.  După restaurare, acest muzeu  devine singurul muzeu din România cu depozite de tezaur ,singurul din țară cu vitrine climatizate la nivelul acesta. Este singurul muzeu care tratează istoria zonei din paleolitic și inclusiv, perioada comunistă până în 1989. Foarte interesant și foarte bine sistematizată, toate etapele prin care a trecut zona noastră și poți avea o imagine  completă atunci când vine  vizitatorul și parcurge acest circuit.  Are foarte multe spații de activități cu publicul, mă refer la expoziții temporare, la  pedagogie muzeală, săli de conferințe și spectacole, sală multimedia, terase…Are o utilitate diversă și este funcțional. A fost gândit să răspundă multor așteptări pentru acțiunile pe care dorim să le facem acolo”, a spus Flutur.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*