Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Gheorghe Flutur: La noi, jumătate de județ e monopol de stat

fluturPreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, la întâlnirea cu primarii suceveni că nu este de acord ca toate sumele încasate din exploatarea resurselor naturale din judeţ să ajungă la stat, în timp ce comunităţile locale nu primesc direct nici un leu.

 

like-facebook„Suceava este într- o situație foarte delicată. Jumătate din suprafața județului este acoperită cu pădure și taxa forestieră pleacă la o regie de stat. Când te uiți, profitul este de 70 la sută. E rău, e bine? Eu zic că nu o regie de stat trebuie să scoată profit, ci agenții economici trebuie să facă profit mai mare. Apa minerală, gaz metan, rămâne redevență? Suceava nu e Călărași unde 90 la sută e teren agricol. La noi jumătate de județ e monopol de stat. Resurse exploatate de stat și te rogi și ceri. Austriecii când au gândit tăierea fondului bisericesc, o problemă sensibilă, exact asta au avut în vedere să rămână bani la resurse locale, aici, în județul Suceava”, a spus Flutur, care a adăugat către primari: „folosiți-vă reursele locale”.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Alegator_mahmur says:

    Adevarul este ca nici n-au cantat cocosii de trei ori de cand s-a instalat ministrul dusman al gainilor,domnul Ghita-Galinoctonul,omoratorul de gaini,cum ar fi,ca,iata,isi da in petec in fiecare zi expunandu-si la toti ,fie ca vor fie ca nu vor.conceptiile sale politice corespunzatoare unui delir verbal de tip kufuristik,cu care ne-a imbarligat si in celalalt mandat,insa acum si cu plata pe loc sau pe locurile de pe lista parlamentarelor de la toamna… Ca nu este dobitocie mai mare decat aceasta,din citatul de mai sus,cel pe care l-ati ales dvs.,ca,anume,
    „Austriecii când au gândit taierea Fondului Bisericesc, o problemă sensibilă, exact asta au avut în vedere. Să rămână bani, resurse locale aici în judeţul Suceava. Eu cred că asta au gândit ei”
    Aici e aici,vorba Sfintelor Scripturi cu care incearca sa se re-acomodeze domnul Flutur,via IPS Pimen,dupa ce timp indelungat a facut politica la umbra pastorului-sef pe Regiunea Penticostala de Nord –Est,domnul colonel(r) Serban Costache,mare om,mare caracter,un vizionar inca de pe cand impartea dreptatea intr-o maniera derutanta in odioasa Securitate…
    Ca sa fim in ton,nu se poate ca,in conformitate cu legea 544/2001 privind liberul accest la informatiile de interes public,sa nu ne permiteti ,herr Schmetterling,sa va citam din Apocalipsa dupa Ioan,astfel:
    “…Fiara pe care ai văzut-o era şi nu este şi va să se ridice din adânc şi să meargă spre pieire. Şi se vor mira cei ce locuiesc pe pământ ale căror nume nu sunt scrise de la întemeierea lumii în cartea vieţii, văzând pe fiară că era şi nu este, dar se va arăta.
    Aici trebuie minte care are înţelepciune. Cele şapte capete sunt şapte munţi deasupra cărora şade femeia.
    Dar sunt şi şapte împăraţi: cinci au căzut, unul mai este, celălalt încă nu a venit, iar când va veni are de stat puţină vreme…”
    Asta,cel putin,asa,ca sa fie mai palpitant,sa se intrebe cuplul de politicieni cam de dreapta Nelu& Ghita ce va sa zica asta,daca nu cumva reactiunea reprezentata de masoneria de la Iasi (unde a fost detasat in misiune de reconciliere/decimare ezact domnul Nelu!) bate apropouri in legatura cu alegerile parlamentare,facand previziuni reactionare,in doua ape,ca sa nu stie nimeni de unde sa-i ia… Nu ma refer,desigur,la organe, care oricand ar sti de unde sa-i ia,numai sa vrea !
    Deci ,domnu’ Ghita,iata cum stau lucrurile cu austriecii pe care i-ai adus dumneata aici ca sa beleasca neşte paduri prea dese ( ce belim noi ,acuma,sa nu spunem ca ne amendeaza CNA-ul…) iară nu ca sa plateasca ei redevenţe mănoase,fie la stat,la ROMSILVA cea zemoasa, din care cu pofta ai muscat dumneata din diferite unghiuri,stie efendi procoror Dâmbu,fie la CJ,cum ai dat acum de inteles,in conformitate cu o revelatie care tine de alte scripturi… Fondul Religionariu (rugati-va pretenii sa va faca rost de cartea lui Aurel Onciul despre acest Fond,veti avea surprize! Nu cartea de bucate pedeleşti ale renumitului savant de reputatie raionala Dragusanul,nu brosurile de propaganda cf. brosura de mancat kkt a PDL,nu…) a fost creat de austrieci ca sa loveasca in capacitatea bisericeii crestine ortodoxe de a mentine vie flacara românismului in zonele in care manastirile aveau nu numai mosii ci si legaturi de veacuri cu românii si cu spiritul românesc,astfel incat se poate spune ca românismul a trait si a existat pana unde au ajuns mosiile manastiresti si a disparut – românismul – exact cum au vrut şi unde au vrut austriecii,dupa ce acestia au pus gheara pre ele…
    Ar fi fost cazul sa stii ca stramosii dumitale,izgoniti de saşi din zona Bistriţa-Nasaud,au fost asezati,de mila,pe mosii ale vechilor manastiri,la 1762…Ceea ce ar fi putut fi o ocazie excelenta sa fiti mai retinut si cand l-ati primit pe un anume sas,candidat la prezidentiale,in „costum de vanatoare bavarez”,inteleg ca intr-un fel de spillhozen,si i-ati adresat urari bilingve atat in româna act si in germana,ca sa se inteleaga ca spiritul de sluga chiar slugile,nu au disparut de pe mosiile Fondului ! Ca si cum doi cetateni români,vericine ar fi ei,oricare le-ar fi etnia,trebuie sa se gratuleze in limba coloniala a stramoasilor unuia dintre ei,dupa cum se zice si pe la noi ca,anume,copii stapanilor nostri vor fi ,mai apoi,stapanii copiilor nostri ! Ceea ce este si foarte apreciat de frau Merkel,care si ea umbla in spillhozen cand era mai mica.
    Deloc intamplator,la izvorul reprezentat de averile manastiresti s-au legat si adăpat din plin rutenii,cei care nu reprezentau nici 5% dintre locuitori la venirea austriecilor,care nu contribuisera cu nimic,care nu au ctitorit nimic si care au rutenizat ,in a doua jumatate a secolului al XIX-le,si crucile din cimitirele din nordul Bucovinei,ceea ce a constituit mai apoi un teribil pretext pentru iridenta ukraineana de a cere de la Stalin intreaga Bukowina „populata,in principal cu ucraineni” – am citat din Tatucul Popoarelor,respectiv din nota ultimativa din iunie 1940.
    Ici-acolo, patrioti romani care nu se imbracau in spillhozen si nu se comportau ca slugile,au reusit sa foloseasca o parte din banii Fondului Religionariu ca sa construiasa scoli poporale,atat in mediul rural cat si in cel urban,dintre care unele au acum nume ukrainene,de kelneri…Poate va este cunoscut,de asemenea,ca banii Fondului au fost buni ca sa fie imprumutati Imparatului,pentru micile sau marile sale razboaie,asta ca sa stiti,de exemplu,ca stapanirea austriaca pe care o ridicati in slavi in diferite moduri,inclusiv sugerand ca ar exista o superioritate a Bucovinei in materie culturala,a fost una profund opresiva,distrugatoare de natie..
    Deci mai apoi,intre razboaie,Fondul Bisericesc a fost un perpetuu motiv de zâzanie si de dispute ,concesiunile facute exploatatorilor de lemn,quasi -exclusivitatea,monopolul,relele tratamente aplicate băştinaşilor care stiau doar sa tina in mana toporul si ţapina,au generat in mod logic si deviatii cu titlu de retorsiune maladiva,antisemitismul,miscarea legionara dar si cuzismul,paruielile si luptele permanente care au facut sa pierdem,in toiul luptelo r dintre noi,jumatate de tara…
    Iar a pomeni,exact ca un anume epistemolog tehui,ca noi am avea resurse mai multe si mai bogate decat alte zone ale tarii , ca sa traim singuri,nu este decat o alta neghiobie care alimenteaza curentul asa-zis autonomist,al lui „Homo bucovinensis”,editia ukraineana,revazuta si ,eventual,adaugita…
    Ca unde ati vazut ,atat dvs. cat si epistemologul pomernit, tara din Africa care sa aiba resurse minerale cum avem si noi si care sa traiasca ca Belgia,macar? Stiti cazuri in care din exportul de banane sau de pietre de râu sau de hribi sau de afine,creste PIB-ul ca pirul,nu mai stii cum sa-l faci mai mic? Dar ce sa fie oare,de ce nu exista astfel de tari africane pe care sa ni le dati, dvs. si comilitonii oculti ai domnului Nelu,ca exemplu de urmat?
    Scurt: pentru ca,herr Schmetterling ,sohn of Frau Merkel,toate aceste resurse au valoare doar daca sunt prelucrate in tara,in industrii legate pe orizontala ,intr-o logica economica care a fost dar nu mai este,cum zice,mai sus,Apocalipsa…
    Si pe care v-ati straduit sa le distrugeri,cu Neron cel Kior in frunte,ca slugi stiutoare doar de atatea vorbe nemtesti cate trebuie ca sa stie stapanul sas ca Ja Wohl,si mai multe nu !
    Ca când ati distrus dvs. calea ferata amagindu-ne cu tramcariciul din centru,cu mocanita,nu ati avut,desigur,in vedere ca pana si in Africa unele tari isi construiesc TGV-uri ,(tren de mare viteza,in greaca veche…) cum se intampla acum in Nigeria !
    Was is das,herr Schmetterling,altceva decat propaganda jegoasa,asta pe care o faceti pe la colegiile prefecturale in care puterile statului se incaleca una pe alta iar mai la urma puneti concluzii in care ignoranta se amesteca in doze perfide cu mârlania de partid sid e stat ?
    Was is das?
    Is eine Grosse mârlania,sa le stea in nas celor care ni l-au adus din nou pe cap,daca tot ni-l bagati pe gât toata ziua,cu episoadele sale de delir verbal kufuristik si in toata splendoarea măreţiei sale scrofulos-padurareşti !
    P.S. Cei sapte munti din aluzia apocaliptica sunt,desigur,muntii bucovineni pentru care domnul Flutur nu primeste cuvenitele redevente,deocamdata,cat despre femeia care sade pe ei,nu va pot spune decat ca se refera la episoade din trecut,iar traducerile mai vechi,neafectate de politically correctness,o dadeau drept “kurva”… Orice ipoteza este permisa…
    Cat despre redeventele pe ape minerale,sa le ceara dumnealui de la cumatrul MRU,ori chiar de la domnnul Pardau,ca ii este iarasi aproape…

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*