Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Primarul din Dornești: De 7 ani ne luptăm pentru o lucrare de regularizare a pârâului Ruda

primar dornesti podPrimarul comunei Dornești, Gheorghe Luța,  a spus, luni, la întâlnirea cu conducerea administrației județene, primarii din județ și reprezentanții Apelor Române, că de 7 ani așteaptă ca Direcția Apele Române Bacău să finalizeze o porțiune de 1,2 km de regularizare și îndiguire la pârâul Ruda, însă lucrarea nu a fost finalizată.

like-facebookNi s-a spus de câte ori am făcut adrese să facem podul și l-am făcut. Motivau că nu au în ce încastra lucrarea. Și degeaba am făcut podul, s-a făcut partea a întâi ce s-a cerut. S-au mai făcut demersuri pentru a finaliza lucrarea. Doar nu este un capăt de țară…Au rămas câteva sute de metri de acolo. Câte case au fost reconstruite? Câte case trebuie să mai fie distruse de ape? Se mai așteaptă o viitură? Nu ne mai apără nimeni…De câte ori vin nori negri suntem pregătiți cu bagajele să plecăm. Oamenii stau cu frică de câte ori plouă. Am făcut n demersuri. Dvr. domnule președinte ați fost acolo și în mandatul trecut…Se poate rezolva acolo sau nu?”,  a spus edilul comunei.

Și pe râul Suceava, pe raza comunei Dornești, conducerea administrației locale a avertizat că sunt probleme. Primarul a spus că acesta trebuie îndiguit de la Măneuți până la podul de cale ferată din localitatea Dornești.

„Nu pot da autorizație de construcție pe toată zonă pentru că e catalogată ca zonă inundabilă. A fost ridicată o casă pe malul stâng și au fost reclamații. De la minister au venit delegații și au spus să nu dăm că este zonă inundabilă, să ne luptăm și să regularizăm râul Suceava. Nu se mai știe nimic, face cineva demersuri, plânge cineva sau plâng numai oamenii de la noi?”,  a spus, cu năduf, primarul Gheorghe Luță.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*