Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

FOTO! Gheața a făcut prăpăd și la Milișăuți

grindina (12)Comisia locală de a apărare împotriva dezastrelor din cadrul Primăriei orașului Milișăuți în frunte cu primarul Mircea Laurus s-au deplasat în teren încă de duminică după-amiază, după ce ploaia cu gheață s-a abătut asupra celor două localități Milișăuți și Bădeuți.

like-facebookEdilul a spus că este pentru prima oară când a trăit asemenea momente prin dezlănțuirea vremii. El a amintit că a transmis către Instituția Prefecturăă o primă evaluare a pagubelor produse respectiv 700 de ha culturi agricole și circa 80 de case însă după ce se va finaliza deplasarea din teren a comisiei acesta va fi mai mare.

„Fațadele caselor parcă sunt ciuruite de gloanțe. Au fost sparte tavane, fațade și chiar acoperișuri ale caselor. Culturile au fost distruse în totalitate. Așa cum au venit norii și a bătut gheața avem cica 460 ha de culturi agricole în Bădeuți și vreo 250 în Milișăuți. E doar o primă estimare dar nu am reușit să mergem peste tot”,  a spus edilul orașului.

În vârstă de 65 de ani, Mircea Laurus susține că nu își amintește nici de bunică să îi povestească se asemenea ploi cu gheață.

„Dimineața era foarte frumos, o zi de vară de îți era mai mare dragul. Chiar vroiam să îmi duc nepoții la piscină la Cacica și am amânat după ora 16.00 pentru ca să se mai răcoreasscă și când colo era să nu ne vină a crede ce vedem în fața ochilor. A făcut jale, jale mare. Grindina a făcut prădăp”, a mai spus primarul.

Localnicii sunt renumiți pentru culturile de varză și acestea au fost distruse.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*