Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Zeci de copaci doborâți de vântul puternic. 80 de gospodării fără curent electric

copac doborat de furtuna80 de gospodării din Costileva, comuna Brodina, au rămas fără curent electric din cauza vijeliei din noaptea de duminică spre luni, care a doborât aproximativ 40 de arbori și a pus la pământ firele de tensiune.

La fața locului au fost echipele E.on pentru a remedia problemele. Prefectul județului Suceava, Constantin Harasim, a cerut, luni, comitetelor locale pentru situații de urgență un raport operativ vizavi de pagubele produse de grindină și vijelii, inclusiv în agricultură.

like-facebookSituațiile vor fi trimise apoi, cu viza prefectului, la Ministerul Agriculturii pentru obținerea despăgubirilor.

„Nu au fost pagube majore din cauza ploilor, ci mai degrabă din cauza grindinei. Începând de ieri au fost trei coduri portocalii, unul pe zona Rădăuți- Milișăuți- Dorneși-Satu Mare, iar o altă zonă Fântânele- Verești și un alt cod pe râul Moldova, în zona Gura Humorului- Frasin”, a spus prefectul.

Cele mai afectate zone a fost Milișăuți- Dornești- Calafindești- Satu Mare, dar și zona Humor: Valea Moldovei- Capu Câmpului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*