Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Vânători din Austria, Spania sau Germania vin să vâneze la Suceava. Cota de recoltă la cerb, contractată integral

cerbCota de recoltă la specia cerb comun mascul, aprobată prin ordinul MMAP nr. 954/19.05.2016, aferentă Direcției Silvice Suceava, la data de 15 iulie 2016 cota este integral contractată, existând solicitari pentru toate cele 43 de exemplare de extras din care 21 pentru trofeu și 22 selecție.

Șeful Serviciului Vânătoare din cadrul Direcției Silvice Suceava, ing. Mihai Melinte, a declarat că din numărul total de exemplare de extras, pentru 85 % există solicitări din partea vânătorilor străini sosiți prin firmele comisionare tradiționale sau vânători individuali. Restul de 15% reprezintă solicitări din partea vânătorilor români prin firme comisionare sau individuali.
like-facebook
„Vânătorii străini provin din țări cu tradiție în vânătoare, respectiv Germania, Austria, Cehia, Spania și Slovacia. Perioada optimă de recoltare la cerb este între 20 septembrie și 10 octombrie, primii vânători sunt din Austria și sosesc în data de 17 septembrie 2016”, a spus șeful Serviciului Vânătoare.

În cazul ocoalele silvice din bazinul hidrografic al Bistriței, unde sunt și cele mai multe solicitări, eșalonarea vânătorilor se va face în doua tranșe, acordându-se prioritate celor sosiți prin firme comisionare pe baza de contract încheiat cu RNP – Romsilva, după care vor fi primiți vânătorii individuali.

Directia Silvică Suceava asigură asistență tehnică de specialitate prin personalul silvic cu atribuțiuni de vânătoare din cadrul ocoalelor, cât și servicii de cazare și masa în cabanele de vânătoare incluse în sistemul silvoturistic.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*