Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Pensiuni, ștranduri și baruri, verificate de inspectorii DSP

strandDirecția de Sănătate Publică Suceava  a avut, în luna iunie 2016, 309 de controale la agenţii economici care au activitatea în domeniul alimentelor. Potrivit directorului executiv al DSP Suceava, Adrian Ioanovici, 203 verificări au fost efectuate la retaileri; 88 în sectorul serviciilor; 6 la producători şi ambalatori; 5 la producători care desfac direct către consumatorul final; una la distribuitori şi transportatori şi încă 2 la producători primari.

like-facebookCa urmare a neregulilor constatate în timpul descinderilor, inspectorii din subordine au „arătat” 2  avertismente şi au aplicat 3 amenzi a căror valoarea însumează 3.900 de lei. În turism, inspectorii sanitari suceveni au controlat 3 unităţi de cazare turistică şi 13 pensiuni turistice.

Probe au fost ridicate de la două ştranduri, una dintre acesta dovedindu-se a fi necorespunzătoare. În ceea ce priveşte calitatea apei de consum, probe s-au prelevat din 3 fântâni, iar 2 alte surse de alimentare, într-un caz analizele relevând că apa era necorespunzătore din punct de vedere bacteorologic.

Controlorii DSP au arătat un  avertisment şi ca urmare deficienţelor constate cu prilejul a 51 de verificări la unităţi de asistenţă medicală primară şi a altor 5 la cele de medicină dentară. Unităţile sanitare cu paturi au făcut obiectul a 11 controale, încă 2 asemenea unităţi fiind recontrolate. În mediul de muncă au avut loc 2 acţiuni de control, iar în ceea ce priveşte igiena radiaţiilor, s-au efectuat 12 verificări.

Pe latura care vizează mediul de viaţă al populaţiei, în zonele de locuit au fost desfăşurate 7 acţiuni; în unităţi comerciale-146; în unităţi de prestări de servicii-una, iar la unităţi de prestări servicii, respectiv la o spălătorie, încă una. În luna iunie 2016, în domeniul cosmeticelor, inspectorii sanitari suceveni au trecut pe la 71 de unităţi specializate, iar încă 149 de controale s-au axat pe calitatea produselor cu specific.

Lucrătorii Direcţiei de Sănătate Publică  au verificat modul în care 31 de unităţi sunt respectate noile prevederi legale privind fumatul în spaţiile publice, controlate fiind şi 40 de unităţi care se comercializează produse din tutun. Nu în cele din urmă, controlată a fost şi o unitate de învăţământ liceal.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*