Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Ministrul Agriculturii i-a îndemnat pe fermierii suceveni să se asocieze pentru a accesa fonduri pentru sectorul pomicol

ministrul agriculturii si fluturMinistrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, miercuri, la Suceava, la o întâlnire cu fermierii, ce a avut loc la Palatul Administrativ, că în sectorul pomicol, pe subprogramul pomicol, România nu a accesat fonduri, fiind „aproape de zero”. El a spus că felul în care s-a elaborat măsura nu a permis utilizarea banilor în cadrul acestui subprogram.

like-facebookMinistrul le-a cerut fermierilor să se asocieze pentru a putea accesa fonduri având astfel o prioritate, susținând că sunt fonduri europene care se acordă prin organizaţii de producători în sectorul vinului şi al legumelor şi fructelor. Irimescu a mai amintit că și premierul Dacian Cioloș, fost comisar pe Agricultură, a susținut acest subprogram mai ales că țara noastră s-a transformat din mare producător de fructe în importator de fructe.

Ministrul Agriculturii s-a declarat nemuțumit de modul cum a fost gândită măsura pentru agricultură, precizând că va trebuie revizuită politica întrucât condițiile impuse nu le permit fermierilor să acceseze fonduri.

„Îmi amintesc cum oficiali ai Comisiei Europene, de câte ori veneau în România, plecau cu lădiţe de fructe şi legume pentru calitatea extraordinară şi mulţi erau şocaţi de ce gust pot să aibă fructele noastre, dar uitaţi că am ajuns să mâncăm din import în loc să producem noi”,  a spus ministrul.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*