Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Locuitorii unei comune ținuți cu gunoiul la ușă din cauza ambițiilor politice

strajaSupărat că nu a ieșit încă un mandat primar al comunei Straja, liberalul Vasile Juravle, acționează într-un mod mârșav asupra noului ales, social democratul Mihai Juravle, dar mai ales asupra localnicilor. Imediat după ce s-a văzut invins, fostul primar nu numai că a boicotat prima ședință de constituire a Consiliului Local, dar l-a indus în eroare pe prefectul județului și chiar de a doua zi după ce s-a văzut că nu a mai fost pe placul locuitorilor comunei a reziliat contractual cu firma de salubrizare SC Mitrofan SRL.

Cei care au avut de suferit au fost și sunt localnicii la poarta cărora s-au adunat gunoaiele menajere. În acest mod, fostul edil încercând să arunce vina pe noul preferat al sătenilor, social democratul Mihai Juravle. Acum, trebuie întocmit un nou contract, dar aleșii liberali fac scut și la ședința CL unde se afla pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind aprobarea achiziției publice de servicii având ca obiect prestarea serviciilor de colectare și transport al deșeurilor municipal și al deșeurilor similar de pe raza comunei.

Vasile Juravle alaturi de un consilier

Vasile Juravle alaturi de un consilier

Vasile Juravle: „2 minute domnule prefect”

Văzând că nu a reușit să iasă primar, Vasile Juravle și ceilalți aleși locali liberali s-au arătat ofticați că noul primar a solicitat Instituției Prefectului ca ședința de constituire a noului deliberativ local să aibă loc la Căminul Cultural, în cadru public la care să participe și săteni. Nemulțumiți de ordinul Prefectului prin care reprezentantul Guvernului în teritoriu a răspuns afirmativ și simțindu-se pe picior de a nu fi pe placul celorlalți aleși locali și poate chiar a electoratului prezent, fostul primar a plecat glonț la prefect să se plângă cum că la „ședință va vor fi prezente grupuri infracționale și că indicat ar fi ca cea de a doua ședință de constituire a CL să aibă loc la sediul Primăriei”.

Prefectul județului, Constantin Harasim, a dat un alt ordin prin care reuniunea deliberativului local să aibă loc ….așa cum și-o dorește fostul edil, adică la Primărie. Cei care se aflau pe holul de la etajul I al Palatului Administrativ Suceava imediat după ce se terminase videoconferința la care participase alături de șefii de deconcentrate, președintele CJ, Gheorghe Flutur, și prefectul Constantin Harasim au putut vedea cum Vasile Juravle, cel care boicotase ședința de constituire a CL Straja, a spus cu voce tare „2 minute domnule prefect să discut ceva cu dvs”. Și se pare că a discutat pentru că locația a fost schimbată printr-un alt ordin.

Fostul edil despre care localnicii susțin că a stat mai mult cu ochii peste frontiera verde și că polițistul „Doru” nu ar fi străin, a reușit să ajungă viceprimar.

Patronul Gavril Mitrofan: „Mi s-a spus că a luat mașină”

Patronul SC Mitrofan SRL Cajvana, Gavril Mitrofan, susține că s-a trezit dintr-o dată cu rezilierea contractului de ridicare și transport a deșeurilor menajere de către primarul Vasile Juravle.

like-facebookMi-a motivat că să nu mai venim să ridicăm gunoiul că și-a luat la primărie mașină de transport gunoi. Contractul era încheiat pe o perioadă mai îndelungată, dar dacă a cerut rezilierea nu aveam ce să fac”, a spus Gavril Mitrofan.

Învestit în funcție la cea de a doua ședință de constituire a CL Straja, Mihai Juravle, în vârstă de 29 de ani, căsătorit și tată a doi copii, fost cadru didactic încearcă să descâlcească ițele la Primărie pe care fostul primar și actual viceprimar  le-a încurcat.mihai juravle

„Oamenii au început să dea vina pe mine că eu sunt vinovat că nu se ridică gunoiul, dar nu puteam lua nicio decizie pentru că nu eram învestit în funcție. A durat aproape o lună de zile de la data alegerilor până am fost validat de Judecătorie. Mai mult, după ce contractul a fost reziliat cu firma de salubriare am constatat că nici jurist nu am la Primărie deși este prevăzut în organigramă”, a spus Mihai Juravle.

Aleșii liberali țin sătenii cu gunoiul în fața porții

Localnicii din Straja rămân din nou cu gunoiul în fața porții. Consilierii PNL Straja în loc să accepte acest proiect l-au găsit ghimpe pe Cătălin Nechifor care ar fi la conducerea Servicii Comunale Rădăuți. Numai că directorul acestei unități nu este Nechifor, acesta ocupând funcția de director adjunct, iar SC Servicii Comunale SRL are contracte de achiziții în mai multe comune din zonă, iar prețurile nu pot să difere față de contractual încheiat de fostul primar cu SC Mitrofan SRL Cajvana.

Aleșii locali liberali în frunte cu fostul primar și actual viceprimar au respins proiectul de hotarare privind aprobarea achizitiei publice de servicii având ca obiect prestarea serviciilor de colectare si transport al deșeurilor „municipale”, și al deșeurilor similare de pe raza comunei Straja la depozitul zonal din urmatoarele motive:
1.Proiectul de hotărâre este copiat de la Primăria Municipiului Rădăuți ( Straja nu are deșeuri municipale)
2.Juravle Mihai, inițiatorul acestui proiect nu a prezentat în fața Consiliului Local ofertele de preț ale firmelor autorizate pentru colectarea și transportul deșeurilor.
3.Există suspiciunea clară ca acest contract era dedicat firmei SC SERVICII COMUNALE RADAUTI conduse de Cătălin Ioan Nechifor(fost președinte al CJ Suceava).


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. politistu "Doru" says:

    Sunt nevinovat!

    Răspunde
  2. GhlgamesCM says:

    Dupa cate stiu si ma pricep eu,un contract beton nu se poate rezilia unilateral decat daca este prevazuta o clauza care permite legal asa ceva .

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*