Joi 09 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Șeful CJ a ridicat problema întârzierii subvențiilor pentru fermieri, la întâlnirea cu ministrul Agriculturii

intalnire ministru9Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus, miercuri, la întâlnirea cu ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, că cel mai mare „țipăt” al fermierilor este legat de întârzierea subvențiilor.

Șeful adminstrației județene a subliniat că nu e plăcut să dai vina pe cineva de la București, dar programul de calculator-softul- s-a blocat destul de des și subvențiile sunt întârziate. El i-a spus ministrului că funcționarii ar trebui să le explice țăranilor de ce se întârzie cu plata și că ar trebui să le vorbească pe înțelesul lor nu în termeni academici.like-facebook

intalnire ministru4Nu e plăcut să dai pe cineva de la centru, de la București dar softul s-a blocat că tot vorbim în limbaj academic de ne sclintim limba, și funcționarii ar trebui să vorbească mai pe înțelesul țăranilor. Îmi aduc aminte că am fst ministru și la niște simpozioane vorbeau de sinergia faptelor-vezi Ion Iliescu, ce să înțeleagă oamenii? Să vorbească mai pe înțelesul fermierilor și al țăranilor. Limbaj mai puțin academic șimai practic dar trebuie să înțeleagă că s-a întârziat foarte mult cu acest program pe calculator și ne trezim cu subvenții plătite după 6-7 luni pe vegetal și după un an de zile pentru zootehnie. Sala întreabă ce se face pentru zootehnie că se blochează destul de des softul? Va trebui să găsim nu numai răspuns dar și rezolvare”, a spus Flutur.

În aceeași ordine de idei, el a amintit că o altă problemă este cea legată de actualizarea bazei de date.

E o problemă de actualizare a bazei de date. Am întrebat APIA care este anul de referință că iară m-a prins cu 5 în baza de date dar eu am 10. Am avut discuția cu ministrul să se actualizeze mai repede baza de date adică de ce nu am face-o acum. Este incorect pentru cei care au avut curajul să investească”,  a mai spus Flutur.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*