Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

O expoziție „Suceveni din diaspora 2016” va fi inaugurată la Muzeul de Istorie

fluturPreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, că „Luna august-Luna Diasporei e un eveniment nou și ținem cont de faptul că județul nostru are foarte mulți oameni plecați afară”.
like-facebookEl a ținut să sublinieze că se dorește o întâlnire cu sucevenii care lucrează în străinătate în contextul în care administrația județeană are foarte puține date despre ei.

„Ținem cont că foarte mulți vin să își facă concediu și vrem să ne găsim și să ne întâlnim cu ei. Luni, 1 august va fi o întâlnire cu reprezentanți ai Diasporei la Palatul Administrativ din Suceava la care participă și reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate ale statului. Vom discuta și vom prelua problemele pe care le au, fie că vorbim de probleme care țin de CJ, evidența persoanei, protecția copilui, protecție socială, pensii, finanțe, agențiile de plăți, Camera de Comerț și Industrie și alte instituții. Vom împărți în două această dezbatere: una socială și una economică și sunt convins că vor ridica multe probleme. Noi vom lansa și pe internet această intenție a noastră ca să știe cei din Diaspora ce urmează iar pe data de 10 august vom avea din nou o întâlnire la care va trebui să le dăm răspunsuri la problemele ridicate și pe 17 august pe probleme economice. Întâlnirea de pe 1 august nu vreau să fie doar o întâlnire formală ci să ne întoarcem la ea cu răspunsuri pe data de 10 și 17 august. Sperăm că vor veni cei din Diaspora să primească răspunsuri pentru că oricum noi vom avea această dezbatere în urma problemelor ridicate. Personal, îmi doresc ca ministru pentru Diaspora să rămână și pentru data de 1 august să rămână aici să discute. E foarte important. Îmi doresc să avem un inventar al populației plecat în străinătate făcut la nivel de județ. Nu se știe acest lucru. Pe de altă parte, tot pe 1 august, la ora 14.00, întrega delegație va vizita Muzeul de Istorie al Bucovinei și vom lansa expoziția, Suceveni din diaspora-2016>.Ce le cerem noi? Să își trimită poze de acolo unde lucrează, unde muncesc și trăiesc. Să facem un catalog al sucevenilor din Diaspora. Lansăm această expoziție și sper să avem câteva exponate până atunci. Intrăm cu echipa de la CJ, cu cei de la turism să lansăm pe site și să avem această expoziție. Cred că este interesant”, a amintit președintele Consiliului Județean Suceava.

În perioada 6-15 august,CJ va organiza manifestarea „Pelerin în Bucovina” ce a fost anunțată inițial pentru perioada 15 iulie-15 august, dar dat fiind faptul că se vorbește de luna august, potrivit lui Flutur, de pelerinaje spre Putna, Hagigadar și Cacica se dorește o implicare a bisericii ortodoxe, bisericii catolice, armenești și ong-uri.

„Festivalul Medieval-11-14 august, 15 august-Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului-sunt multe hramuri dar avem și Festivalul Păstrăvului la Ciocănești și Festivalul Huțulilor de la Lucina, mai sunt o serie de festivaluri la Adâncata, Dărmânești, Vicovu de Sus etc.;18-20 august-Festivalul de Rock <<Rock Castle>;19-16 august-Festivalul de film amator<Unica>; 27-28 august-miting aviatic de la Aeroportul ,,Ștefan cel Mare,, și pe 28 august-Sărbătoarea muntelui „Comorile Rarăului”. Închidem evenimenele mari pe acre le avem destinate Lunei Diasporei la care îi invităm pe toți. O să edităm și catalogul pentru ca oamenii să știe despre ce este vorba. Am vrut să vă spun că am lucrat în aceste zile la acest program.El este mult mai amplu mai ales că este pe întreg anul”, a cochis Flutur.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*