Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Proiectul „Hai în Bucovina” va fi lansat pe 31 iulie. Vezi cum!

gheorghe fluturProiectul „Hai în Bucovina” va fi lansat pe 31 iulie 2016. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat  că rădăcinile acestui proiect își au originile din 2008/2009.

Acum încercăm să construim motivele pentru care să-i chemăm pe oameni să vină în Bucovina, va fi o filozofie foarte interesantă care va fi prezentată într-un catalog „Hai în Bucovina”. Acest mare proiect se va întinde pe perioada întregului an și va fi cu caracter permanent. Se bazează pe 12 piloni, toate marile acțiuni de promovare ale județului Suceava și a Bucovinei se vor regăsi aici”, a spus Flutur, care a precizat că mai multe detalii va oferi la lansarea propriu-zisă.

like-facebookProiectul va începe în data de 31 iulie a.c. la ora 14.00 cu deschiderea Muzeului de Istorie al Bucovinei.

„Vom avea oaspeți de onoare și vom deschide și publicului. Am invitat pe doamna ministru a Culturii, d-na Șuteu și doamna ministru a Diasporei, pentru că tot atunci deschidem primul pilon din acest proiect <Luna august-Luna Diasporei>. Vom avea apoi mai multe evenimente: la ora 17.00-Târgul Asociației Produs în Bucovina este un târg în cadrul căruia se reia târgurile de produse tradiționale în centrul Sucevei, la ora 18.00-în Muzeul Satului Bucovinean vom avea Târgul Național al Meșterilor Populari și va concerta ,Sistem>; la oa 19.00-deschidem la Cetatea de Scaun a Sucevei expoziția cu caracter permanent și vom încheia cu un spectacol Alifantis la Cetatea de Scaun”, a subliniat șeful administrației județene.

Potrivit lui Flutur în cadrul acestui proiect, tot pe data de 31 iulie, la muzeu va fi și un „punct de promovare a iei și cămeșei tradiționale din Bucovina unde ong-uri dar și vetre folclorie vor fi prezente cu modele de ie și cămeși tradiționale din Bucovina” a conchis Flutur.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*