Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Peste 150.000 de pachete de la U.E. vor fi împărțite nevoiașilor până la sfârșitul lunii august

alimente-ueActivitatea de distribuire a ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană se va încheia în luna august.
Potrivit prefectului județului Suceava, Constantin Harasim, până în prezent, au fost livrate în două tranșe 78.926 și 84.416 de pachete în 17 și respectiv 21 de localități. Din cele 315.706 de pachete cu ajutoare alimentare au fost livrate 163.362 de pachete în cele două tranțe. Harasim a spus că urmează să mai ajungă şi să fie împărţite 152.344 de pachete.

Un pachet cu alimente de la UE conţine 3 kg de făină albă de grâu, 3 kg de mălai, 0,8 kg de paste făinoase, 2 kg de zahăr, 2 kg de orez, 1 kg de fasole boabe, o conservă de carne de vită şi 2 conserve de pastă de tomate, fiecare beneficiar primind câte două asemenea cutii, fiecare cântărind 16,1 kg.

like-facebookÎn municipiul Suceava, pentru depozitarea pachetelor cu alimente a fost făcut contract de închiriere pentru halele de la Consuc, în vreme ce distribuţia acestora se va face tot la parterul Orizont Mall.

Au dreptul la pachete cu alimente familiile şi persoanele singure beneficiare de venit minim garantat; familiile beneficiare de alocaţie complementară; şomerii cu o indemnizaţie de până la 450 de lei; pensionarii cu o pensie sub 450 de lei; beneficiarii indemnizaţiei sociale pentru pensionari, al căror venit se află sub 450 de lei pe lună; persoanele cu handicap grav, adulţi şi copii; persoanele beneficiare ale prevederilor legilor speciale.

În cazul în care există persoane care nu se regăsesc în rândurile beneficiarilor conform actului normativ amintit, primăriile pot întocmi liste suplimentare de acordare a ajutoarelor în produse alimentare, solicitanţii trebuind să facă dovada cu documente justificative, potrivit legii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*