Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Gheorghe Flutur: Dacă ne uităm la celelalte aroporturi, Suceava are foarte multe lucruri de făcut

consiliul judetean suceava gheorghe flutur (1)Președintele Consiliului Județean Suceava a declarat, miercuri, că joi va participa la ședința Agenției Regionale Nord Est, unde este membru.

„Voi pleca cu propunerea ca trei membri să facă parte din echipă; primarul de Suceava-Ion Lungu, primarul orașului Liteni -Tomiță Onisei și primarul comunei Fundu Moldovei-Tudor Zdrob. Aceasta e echipa cu care voi participa, fiind o ședință cu mai multe puncte pe ordinea de zi, în primul rând e vorba de o evaluare a programului operațional regional-POR 2007-2013 pentru că se închide acest program, și se face un bilanț, mai ales că o bună parte din el s-a derulat în perioada când eram președinte al CJ în celălalt mandat2008-2012 și discutăm de perspectivele pentru perioada imedita următoare, noul POR caare se va derula și am fosrte multe lucruri de spus, dar o să vă comunic când o să mă întorc. Vreau să văd care este stadiul și ce proiecte mai putem derula”,  a spus Flutur.like-facebook

Marți a avut loc o evaluare la principalele instituții din subordinea Consiliului Județan: Aeroportul Salcea, Centru Cultural Bucovina, Direcția de Protecție a Copilului și Spitalul Județean.

Scopul este să ne facem un calendar de parcurs din această vară altfel decât a fost cel de până acum la CJ Suceava. Ne-am întâlnit cu Asociația Produs în Bucovina, iar la 12.00 la întâlnire cu Asociațiile Meșteșugarilor din județ. La ora 13.30 am o întâlnire cu asociațiile din turism, iar al 15.00 cu fermierii din județ. Am vrut și o întâlnire cu oamenii de afaceri din județ, dar m-au rugat să o programez pentru săptămâna viitoare”, a mai spus Flutur.

Șeful administrației județene are în atenție două planuri de acțiune: unul intern pentru a prelua problemele din mers care privesc gestionarea internă a problemelor din CJ și o agendă cu alte organisme cu care CJ interferează sau dorește să aibă acțiuni în perioada care urmează. Dincolo de evaluare structurilor interne din Consiliul Județean respectiv o nouă organigramă a CJ care se dorește a fi mai eficientă și se va reduce numărul de directori, conducerea administrației județene susține că la Aeroportul Salcea a avut o discuție pe mai multe probleme.

consiliul judetean suceava gheorghe flutur (2)„Am avut discuții acolo pornind de la oganigramă până la porgramul de dezvoltare pentru perioada următoare a Aeroportului Salcea.Va trebui să suplimentăm acolo în special echipele de pompieri pentru că mă obligă situația curselor din vară. Va trebui să avem echipe consistene de pompieri pentru că vor veni curse mari și trebuie să fim pregătiți”, a subliniat Flutur.

Domnia sa a precizat că la aeroport a vrut să vadă programul de dezvoltare, „ce au gândit cei dinaintea mea privind terminalele. Aici avem un trafic modest, de circa 7000 de pasageri. Dacă ne uităm la celelalte aroporturi, Suceava are foarte multe lucruri de făcut. Vreau să văd planul de dezvoltare. Avem în calcul Opțiunea A-Terminalul de la Centrul Economc Bucovina cu dotări și modernizări ce avem acolo, am în vedere și un terminal cargo și o să vă spun în perioada următoare de parteneriate privind anumite zone de industrie alimentară. Trebuie să vedem în viitor dezvoltarea Departamentului Cargo și trebuie să văd de pe acum ce fac cu spațiile de la Centru Economic Bucovina”, a declarat Flutur.

El a spus că trebuie avut în vedere și turiștii care „pe timp de ploaie dacă vin 150 de pasageri trebuie să stea cu umbrelă dacă plouă ca să aștepte să intre să își ia bagajele. Trebuie amenajări acolo pentru că sper că se va dezvolta traficul aerian către Suceava. E nevoie de un Terminal nou în perspectivă și unul nou înseamnă câteva milioane de euro și la asta trebuie gândit. Nu am azi sursa de finanțare”, a susținut Flutur.

În ce privește contracte cu companii aeriene pentru noi curse, Flutur a spus că se află în discuții, dar că „am fost rugat să nu discut mai mult până nu avem acordurile lor. Începem să creăm și o oarecare concurență care e firească și să ne ajute măcar la prețurile care sunt acum măcar la zborurile interne”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*