Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Ion Lungu: Nu avem proiecte câți bani sunt alocați pentru reabilitarea blocurilor

ion lunguReabilitarea blocurilor de locuit este una din prioritățile conducerii municipiului reședință de județ. Primarul Sucevei, Ion Lungu, susține că deși sunt programe europene de reabilitare a acestor blocuri, Suceava nu a reușit să demareze până în prezent niciunul.

„Din păcate, până acum nu am reușit să demarăm niciun program. Începe să se vadă o luminiță de la capătul tunelului în sensul că Asociația de proprietari nr.10 de pe strada Vasile Bumbac a adus un proiect care ar urma să fie finanat de UE în valoare de 100.000 de euro. Prima condiție a unui proiect european chiar dacă sunt mai multe blocuri și mai multe scări de bloc este de minim 100.000 euro”, a spus Lungu.

like-facebookConsiliul Local a aprobat suma de 150.000 de lei pentru documentație economică pe fonduri europene la reabilitări blocuri de locuit.

„Nu avem proiecte câți bani sunt alocați pentru reabilitări blocuri. Cred că este o șansă unică pentru proprietari de a-și reabilita aceste apartamente și de a-și reabilita clădirie cu 75 la sută sumă gratuită”,  a spus Lungu.

El a amintiit că s-au mai reabilitat în municipiul Suceava blocuri, dar cu materiale aduse din Ucraina și care sunt neconforme.

„Aici trebuie respectată legislația și ca atare va câștiga cetățeanul pentru că scade consumul de energie termică. Acești bani se amortizează. Știu că este greu și nu sunt bani dar totuși este o șansă unică ca un 25 la sută să îți reabilitezi și mai departe să îți consolidezi blocul în care locuiești”,  a spus Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*