Duminică 12 Mai 2024, Actualizat acum 132 zile 12:00 am

Flutur anunță Festivalul Internațional Ștefanian, de anul viitor

slujba si defilare la putna de sf stefan iulie 2016 (7)Începând cu anul viitor, Consiliul Județean va organiza Festivalul Internațional Ștefanian  care va începe  de la Sânzâiene cu Cetatea de Scaun a Sucevei  până la 2 iulie, la Mănăstirea Putna. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

like-facebookAș vrea azi, de 2 iulie-ziua marelui Ștefan de aici de la Mănăstirea Putna să vă fac un anunț în ceea ce privește prioritățile mele ca președinte de CJ și una din priorități o anunț de la Putna. Începând de anul viitor vom lansa festivalul internațional Ștefanian începând de la Sânzîiene, de la Cetatea de Scaun până la Putna, pe 2 iulie 2017. O săptămână Festivalul  Internațional Ștefanian-Zilele Ștefaniene în care vom chema alături parteneri din țară și mă refer aici la  ctitoriile marelui voievod dar și din Republica Moldova și Ucraina. Este nevoie de acest festival Ștefanian,avem această obligație și va începe de   la Cetatea de Scaun a Sucevei și închidem la Putna, de 2 iulie. Îl organizăm în memoria marelui domnitor Ștefan,este o școală întreagă când vorbim  de Ștefan și voi avem această obligație să ne amintim de a făcut marele Ștefan, caracterul, curajul și demnitatea lui, de stilul și capacitatea  de unire. Mă bucur să pot anunța de la Putna această intenție. Facem în 2017 acest festival, iar în 2018 Marea Unire să ne găsească cu o repetiție făcută ca în 2018 să ne iasă și mai bine”, a spus Flutur, care a mai precizat că se va întocmi un program de manifestări pe parcursul acestor zile.

Lansez acest proiect și sunt foarte multe lucruri de făcut de la Cetatea de Scaun până la marile edificii ridicate de marile Ștefan. Fiecare va putea să vină cu ideile lui dar nu va lipsi Școala Ștefaniană”,  a spus președintele Consiliului Județean Suceava.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. mihai grigore - poet says:

    : blue !**********

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*