Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

FOTO! Parcul auto al TPL dotat cu cinci autobuze noi, de capacitate mică

autobuze1Transportul Public Local s-a dotat cu cinci mijloace de transport noi de capacitate mică marca Karsan Jets furnizate de  compania Anadolu Automobile SRL Bucureşti.

Cinci autobuze noi de capacitate mică au intrat în dotarea societăţii comerciale de transport public de călători TPL Suceava. Primarul  municipiului reședințăde județ, Ion Lungu, viceprimarul Lucian Harşovsci şi administratorul unic al firmei, Darie Romaniuc, au fost cei care au înmânat  cheile conducătorilor auto care le-au luat în primire.

autobuzaMijloacele de transport, cu 12 locuri pe scaune şi 10 în picioare, sunt dotate cu instalaţii de încălzire şi de aer condiţionat, precum şi cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi.Aceste autobuze au fost mult aşteptate de locuitorii cartierului Burdujeni-sat şi Iţcani, în care există străzi mici, precum şi de cei din Zamca şi Obcini.

„ Astăzi au fost livrate cele cinci autobuze de mică capacitate, care împreună cu celelalte cinci cumpărate anul trecut vor circula pe străzile înguste din cartierele Burdujeni Sat, Ițcani și Zamca. Așteptăm să vină și primele mașini electrice.Iată că ne ţinem de cuvânt cu ceea ce am promis în campania electorală.  Pe lângă cele 5 care au venit anul trecut, acum avem 10 autobuze de capacitate mică care vor acoperi zone mai puţine rentabile”, a spus Lungu, care a mai amintit  că strategia de înnoire a parcului auto al TPL continuă, în cel mai scurt timp urmând a fi semnat contractul pentru achiziţionarea a 40 de autobuze electrice.  autobuze2

like-facebookLa Suceava vor mai veni  autospeciale, furgonete şi biciclete electrice.

„Strategia noastră este de a avea un parc performant la societatea de transport public, cât şi o activitate performantă, iar acesta lucru se va întâmpla în măsura în care vom aduce autobuzele electrice. Din păcate, astăzi TPL merge pe sârmă, iar acest lucru se întâmplă din cauza costului ridicat al combustibilului”, a mai spus Lungu.

La rândul său, viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi şi-a exprimat satisfacţia că aceste 5 noi mijloace de transport de călători au ajuns în reşedinţa de judeţ, completând actualul parc de 30 de autobuze al TPL.

„Ne dorim mulţi kilometri fără evenimente, cele de anul trecut având deja la bord 60.000-70.000 km şi funcţionează foarte bine”, a spus  Harşovschi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*