Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Top 10 cei mai buni elevi de clasa a VIII-a. Află secretul unui 10 curat la Evaluarea Națională

Calin Stafie

Calin Stafie

Doi elevi din județul Suceava au obținut 10 pe linie la Evaluarea Națională. Unul dintre performerii de la acest examen este Călin Stafie, absolvent de clasa a VIII-a la Școala Gimnazială nr. 1 Suceava.

Mărturisește că a avut mari emoții, mai ales că este primul examen adevărat din viața sa. În general, matematica le dă mari bătăi de cap elevilor, dar iată că nu și lui Călin Stafie.

Emoțiile au fost mari, dar am reușit să le gestionez și acest lucru mi-a adus performanța. Știam că am făcut niște teze bune, dar, sincer, nota la limba și literatura română m-a făcut să mă simt cel mai fericit”, ne-a spus Călin.

El a fost de acord să ne dezvăluie secretul unui 10 perfect la Evaluarea Națională. Călin spune că este foarte important și sprijinul părinților pentru a excela la un asemenea examen, pentru că de multe ori, când ai tendința să renunți, simți că nu mai poți, cineva trebuie să îți dea putere să mergi mai departe.

Pe tot parcursul gimnaziului am învățat, dar începând cu clasa a VIII-a, m-am axat pe acest examen. Practic și înot de performanță și de aceea tot timpul meu a fost împărțit între școală și bazin. Cred că trebuie să știi ce-ți dorești și să muncești să-ți atingi obiectivele și să-ți împlinești visele”, a mai precizat tânărul.

Călin spune că pentru a obține un asemenea rezultat este nevoie și de sacrificiu.

„În fiecare dimineață făceam antrenamentul de înot, începând cu ora 6.00, după care mergeam la școală. Seara mă culcam la ora 10.00 pentru a fi apt pentru a doua zi ca să pot să o iau de la capăt. Acest program l-am avut în tot acest an”, ne-a spus Călin, care își dorește să devină informatician.

Călin și Sabina Elena Cozmei, o tânără de la Colegiul Ștefan cel Mare Suceava, au fost singurii care au obținut 10 pe linie la Evaluarea Națională.

like facebook

Iată top 10 cei mai buni elevi suceveni:

1.Sabina Elena Cozmei Colegiul Național „Ștefan cel Mare” 10
2.Călin Stafie Școala Gimnazială nr.1 Suceava 10
3.Ana Teodora Blanaru Școala Gimnazială nr.3 Suceava 9,95
4.Andrei Samuel Blîndu Școala Gimnazială Bosanci 9,95
5.Denisa Adina Flocea Liceul Tehnologic „Tomșa Vodă” Solca 9,95
6.Ana Maria Golea Școala Gimnazială nr.3 Suceava 9,95
7.Denisa Loredana Luca Școala Gimnazială nr.10 Suceava 9,95
8. Andreea Alexandra Cojocar Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava 9,92
9.Irina Cazacincu Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava 9,90
10.Paul Florin Rebenciuc Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava 9,90

74,8% dintre elevii suceveni au promovat în urma Evaluării Naționale. Un număr de 59 de elevi au obținut medii între 1 și 1,99, iar 184 de elevi au avut note între 2 și 2,99.

De asemenea, 533 de elevi au avut note între 3 și 3,99, iar 856 de elevi au avut note între 4 și 4,99. Au fost 1133 de elevi cu note între 5 și 5,99 și 1016 cu note între 6 și 6,99.

Cu note între 7 și 7,99 au fost 1131 de elevi, iar cu note între 8 și 8,99 au fost 1014. Note între 9 și 9,99 au fost 556, iar doi elevi au obținut nota maximă.

25 de elevi au obținut nota 10 la limba română, dar nu au reușit nota maximă la matematică, iar 84 au obținut 10 la matematică, dar au avut notă mai mică la limba română.

Evaluare națională 2016. Vezi ce note au obținut elevii suceveni!

 


Loading...

loading...

4 Comentarii

  1. ducu says:

    Nu credem că un elev care face antrenamente zilnice la inot si competiții poate fi de nota 10 la scoala.Sunt alte cauze care au determinat succesul Si marii campioni,Nadia,Nastase stim că au avut probleme mari cu scoala .Chiar sportivii de la cluburi mici nu au nicio treaba cu scoala.Exempu elevii de la sportivi cărora nu le place scoala.La ce Olimpiade au excelat cei doi tineri elevi care au luat 10??Ceva rude prin invatamant?Poate au fost ajutați de un înger păzitor!!!!cum se face la Suceava….

    Răspunde
  2. angel says:

    Fiecare om botezat Ortodox are Înger păzitor care se roagă pentru el.
    Şi, pentru lămurire, lucrările au fost corectate în alt judeţ.

    Răspunde
  3. iasmina says:

    Cred ca dupa felul in care vorbeste ne putem da seama una-doua ca este un copil de calitate.

    Răspunde
  4. costi says:

    Domnule Ducu, se fac antrenamente zilnice doar la inot nu si la competitii. De unde stii dumneata ca marii nostri campioni au avut probleme cu scoala? Ai fost la sedintele cu parintii? In fine, dupa ce am citit ce ati postat si am dat un autocorect am inteles ca habar n-aveti cati copii se antreneaza zilnic si mai invata si bine….Ati inceput cu “nu credem””. Ei bine, noi credem.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*