Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

O nouă grădiniță cu program prelungit va fi construită în municipiul Suceava. Vezi unde!

gradinita3O nouă grădiniță cu program prelungit va fi construită în municipiul Suceava. Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că a fost găsit un teren în cartierul Obcini, pe strada Rulmentului, unde va fi construită unitatea de învățământ.

Investiția ar urma să fie făcută din fonduri europene.

like-facebook„Este o problemă presantă la primărie, dar după lungi tatonări începe să prindă contur. După lungi insistețe am găsit terenul unde să fie ridicată o grădiniță cu program prelungit. Are TPL o stație de transformare pe strada Rulmentului din cartierul Obcini, acolo este o clădire în paragină, sunt aproximativ 5 ari. Am avut o vizită la fața locului, a fost chiar și un proiectant, mai înghesuit ca să spun așa în termeni mai neacademici, încape acolo o asemenea grădiniță pe fonduri europene și tocmai de aceea rămâne să discutăm în  Consiliul Local acest proiect având  o  documentație de construire a cărei  valoare este de 150.000 lei. Mi-aș fi dorit ca această investiție să fie în centrul cartierului, să fie echidistante toate punctele din cartier, dar din păcate nu este altă posibilitate. Cred că dacă va fi o grădiniță bună, așa cum le avem pe celelalte cu program prelungit, va fi căutată și va fi benefică pentru copiii din acest cartier”,  a spus Lungu.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Ana says:

    Cel mai bun loc pentru a infiinta o gradinita este cladirea Agentiei de mediu care este pozitionata chiar langa Scoala Ion Creanga nr.9 din Obcini dar din pacate nu se doreste asa ceva, sunt prioritare alte interese nu interesul copiilor din cartierul Obcini pentru a avea acces la o gradinita cu program prelungit in aceasta cladire care si-asa in mare parte nu este folosita. Sunt atatea familii care au copii atat de varsta prescolara cat si scolara si le-ar fi mai usor sa duca copii la gardinita si la scoala in acelasi loc in cladiri apropiate, nu unul la scoala si altul in praznic, o alargatura cu copii dintr-o parte in alta. dar din pacate noi vorbim noi auzim ca cine ar trebui sa auda nu intereseaza.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*