Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Flutur vrea ca Suceava să obțină mai multe fonduri europene și le cere șefilor de deconcentrate să colaboreze eficient

flutur la prefectPrezent, miercuri, la ședința Colegiului Prefectural Suceava, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și-a anunțat toată disponibilitatea pentru o colaborare eficientă cu șefii de deconcentrate pentru desăvârșirea actului de administrație eficient.

Flutur a spus că vrea un dialog cu fiecare instituție în parte și susține că dincolo de teoria care există legată de atribuțiile unui președinte de Consiliu Județean, el va sesiza problemele oamenilor sau eventuale blocaje pentru că are un mandat din partea populației. Flutur a cerut șefilor de deconcentarte să fie mai eficienți și mai aplecați la discuțiile cu oamenii precum și la rezolvarea problemelor acestora.

like-facebook„Poate unii o să spună că astea sunt vorbe standard ale unor oameni politici. Cred că va trebui să facem să avem un dilalog instituționalizat cu fiecare instituție în parte foarte eficient și ori de câte ori este nevoie. Așa cum stau lucrurile în județul Suceava și în general în țară, aș vrea să spun punctul meu de vedere. Dacă tot ne-a ales populația la alegerile locale direct sau indirect, avem un mandat din partea populației, avem foarte multe mesaje pe care trebuie să le transmitem, unele către instituțiile guvernamenatle naționale,altele către instituțiile județene sau locale. Chiar dacă există, după cum am văzut o teorie, să ne uităm în fișa postului care sunt atribuțiile unui președinte de Consiliu Județean o să vă cer îngăduița, am spus-o și la Guvern și la miniștrii cu care m-am întâlnit, să sesize problemele care simt că nu merg sau blocajele din județ.Cred că toți suntem interesați să rezolvăm problemele populației județului, proiecte,blocaje și apelul meu este să fim eficienți și să fim mai aplecați în ce privește discuțiile cu oamenii și rezolvarea problemelor lor.Am să încerc să îi reprezint de fiecare dată chiar dacă unele lucruri nu stau în dreptul fișei postului dar în dreptul fiței postului meu stau și chestiuni legate de apărare a intereselor locuitorilor din județ. În acest context aș vrea să înțelegeți de ce ne întîlnim în perioada următoare”,  a spus Flutur.

Șeful administrației județene a spus că are programate întâlniri cu reprezentanții Agenției Regionale Nord Est pe probleme legate de proiecte europene, criticând faptul că județul Suceava are un număr mic de proiecte europene aprobate. El s-a declarat nemulțumit de blocarea străzii din apropierea Palatului Administrativ prin efectuarea lucrărilor de modernizare de către SC Victor Construct SRl Botoșani, solicitând un comandament în cadrul căruia se va discuta această situație care dă peste cap traficul rutier și ce este de făcut în perioada următoare, inclusiv discuții cu ministerele.

Flutur a apreciat implicarea ROMSILVA respectiv Direcția Silvică Suceava la inundații, precizând că aceasta și-a întocmit deja documentația tehnică privind regulariarea unor pâraie sau drumuri forestiere disruse de furia naturii din ultimele zile.

„O să ne întâlnim cu dvr. indiferent că este vorba de centura Sucevei sau a Rădăuților, am făcut demersuri la ministere,fie că vorbim de magistrala de gaz metan de la Vatra Dornei unde luna viitoare avem întâlnire pentru deblocarea situației în așa fel încât gazul metan să ajungă la Vatra Dornei și foarte multe situații. Trecem printr-o perioadă grea de inundații, cu fenomene extreme cu totul și cu totul aparte și aici va trebui să acționăm în consecință. Toată disponibilitatea mea este în această direcție. Vă rog să fiți deschiși și chiar mulțumesc unor instituții care au fost foarte prompte zilele acestea. Mă refer aici la Romsilva în primul rând la care am văzut dimineață și documentația tehnică privind proiectele de regulariare a unor pâraie și a unor drumuri distruse de inundațiile din ultimele zile.Mulțumesc ISU și Apele Române”, a mai spus Flutur.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*