Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Bustul lui Ștefan cel Mare a revenit la intrarea în Palatul Administrativ

bust stefan cel mare cjBustul marelui domnitor al Moldovei, Ștefan cel Mare, a revenit pe holul de la intrarea principală în Palatul Administrativ din Suceava după ce patru ani a fost depozitat la Muzeul din Câmpulung Moldovenesc.

like-facebookDecizia, cel mai probabil, aparține președintelui Consiliului Județean Suceava, liberalul Gheorghe Flutur, care și în mandatul din perioada 2008-2012 a fost de acord ca bustul domnitorului să fie expus în aceeași locație.

bust stefan cel mare cj2Hotărârea de a îndepărta bustul din Palatul Administrativ a aparținut fostului președinte al CJ, social democratul Cătălin Nechifor, care a ținut să expună o altă lucrare de artă reprezentativă pentru județ semnată de maestrul fălticenean Ion Irimescu, supranumit „Patriarhul artelor” sau „Patriarhul sculpturii românești”, intitulată „Maternitatea”.

Opera de artă a fost ridicată de angajații Muzeului Național al Bucovinei dat fiind faptul că aparține patrimoniului instituției muzeale și va fi expusă în interiorul acesteia.lucrarea maternitatea irimescu


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*