Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

CJ va avea șase comisii de specialitate. Șicane între Nechifor și Flutur

cj suceava mandat fluturȘedința extraordinară a Consiliului Județean Suceava de vineri, prima pentru noul deliberativ, a debutat cu șicane. Consiliul Județean a aprobat numărul şi componenţa comisiilor de specialitate. Vor fi şase comisii: de Studii-Prognoze-Buget-Finanţe, Agricultură-Silvicultură-Cadastru şi Protecţia Mediului, Urbanism-Administrarea Domeniului Public şi Privat, Tineret-Sport şi Turism, Învăţămînt-Cultură-Protecţie Socială şi Protecţia Copilului, şi Administraţie Publică. Nu au fost stabiliți însă cei care vor conduce aceste comisii.

like-facebookOrdinea de zi a ședinței  a avut doar un singur punct- constituirea celor șase comisii, care a fost aprobată în unanimitate.

Șeful social-democraților suceveni, Cătălin Nechifor, a solicitat, pentru social-democraţi, șefia Comisiei de Buget-Finanţe şi Comisia de Urbanism. Liberalii însă le-au propus doar şefia Comisiei pentru Agricultură, lucru cu care aceştia nu au fost de acord.

Fost șef al administrației județene, Cătălin Nechifor, a spus că nu au suficienți specialiști la Comisia pentru Agricultură din rândul consilierilor și că indicat ar fi să se schimbe numărul celor care vor face parte din comisie cu liberali, urmând ca la o alta să se facă echilibrarea membrilor.

„Consilierii județeni care sunt propuși pentru comisiile de bază trebuie să aibă în spate și experiența profesională și să fie de specialiatate, la agrcultură, la care grupul PNL ați propus să o coordonăm noi, din păcate nu avem suficienți specialiști. Propunerea noastră este că ținând cont și de ponderea politică pe care cele două partide o au în Consiliul Județean, la Comisia de studii să avem un număr de 8 consilieri PSD, tocmai pentru a asigura transparența decizională și pentru a funcționa normalitatea pe care ne-o dorim, iar grupul PNL să aibă 7 consilieri. La Comisia de Agricultură, ținând cont cum am spus, să luați dvs. 5 colegi inclusiv conducerea comisiei, urmând ca din partea PSD să fie propuși 2. La Comisia de Organizare și Dezvoltare Urbanistică propunerea nostră este numeric 6-PSD și 5 –PNL, iar Comisiile 4, 5 și 6 să rămână neschimbate ca pondere, așa cum am discutat cu domnul vicepreședinte Seredenciuc”, a spus Nechifor.

Numai că Flutur i-a spus lui Nechifor să țină cont de votul dat de cetăţeni în 5 iunie 2015. Trebuie amintit că la alegerile locale, PNL are 21 consilieri judeţean, în timp de PSD un număr de 16 mandate.

„Înțeleg de la dvs. pentru că nu aveți specialiști în agricultură vreți să aveți Comisia de Buget, îmi este greu să înțeleg această argumentație a dvs. Eu vă propun, așa cum prevede legislația, respectând configurația rezultată din alegerile din 5 iunie, o realitate care trebuie respectată de electoratul sucevean. Ați avut o discuție, liderii PNL și PSD, nu vreau să discut mai mult, dar vreau să respectăm realitatea: 21-PNL și 16 –PSD. Această chestiune PNL o va respecta cu sfințenie. Mergem pe această procedură, să fie foarte clar. Data trecută a fost dat un timp pentru stabilirea comisiilor, nu s-au încadrat în termen și s-a suspendat ședința, astăzi, vreau să cred că nu este nevoie. Am venit cu opțiunile gata stabilite. Eu cred că după ce votăm aici denumirea –numărul, trecem la propunerile nominale și nu cred că este nevoie de nicio pauză astăzi. Intrăm în dezbatere pentru că sunt convins că ați venit cu propunerile făcute, noi le aveam. Nu am niciun termen să vă dau.Vreau să fim corecți, foarte corecți pentru că dacă vorbim de cutume, dacă vorbim de raport, le discutăm și astea. În mandatul trecut, din ce îmi amintesc eu, ați dat conducerea a două comisii, dar majoritățile la aceste două comisii au fost ale dvs. Asta e una și o discutăm foarte clar aici. Vreau să discutăm pe normalitate. E o cedare astăzi din partea PNL să preluați Comisia pentru Agrcultură, un raport de 5 la 2 în favoarea dvs. Eu înțeleg că e caniculă afară și nu e bine să mizăm mai mult decât trebuie. Apelul meu este la normalitate. Realitatea din 5 iunie a fost 21 la 16. De această normalitate trebuie să ne ținem 4 ani de zile. Punct!”, i-a spus Flutur lui Nechifor după ce acesta l-a întrebat cam cât ar dura ședința, să se încadreze, nu ca data trecută.

Șeful administrației județene a spus, spre finalul reuniunii, că cele două locuri neocupate în Comisia de Agricultură după ce numărul membrilor a fost restrâns la 5, pot fi ocupate la viitoarea ședință.

Punem punct astăzi la ședința extraordinară. Proiectul de ansamblu a fost votat pe articole așa cum a spus secretarul. Eu v-aș ruga să fiți mai explicit data viitoare pentru că riscăm să avem doi secretari. Ca regulă, de acum în colo, spuneți nelămurile la început, înțeleg că am schimbat scaunele, dar trebuie să ne respectăm. Dacă am declarat ședința să fie închisă, să fie așa…,Eu cred că secretarul a lucrat cu dvs. 4 ani și ca regulă le punem la diverse, unde vreți…Închidem ședința. Să aveți o zi bună!”, i-a replicat Flutur lui Nechifor, după ce acesta amintea că un paragraf din ordinea de zi în scris ar spune altceva.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*