Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Amenzi de 10.000 lei date de inspectorii muncii după controale la transportatori rutieri

itmÎn perioada 23 – 31 mai 2016 Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a desfăşurat o serie de controale privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto (lucrători mobili).

Inspectorii de muncă au controlat un număr de 43 angajatori. În urma controalelor efectuate s-au aplicat un număr de 8 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 10.000 lei.

like-facebookPotrivit inspectorului șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu, sancţiunile contravenţionale au fost aplicate „pentru nerespectarea prevederilor: H.G. 500/2011 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor, cu modificările şi completările ulterioare; Legea 53/2003 – republicată – Codul Muncii – cu modificările şi completările ulterioare; O.G. nr.37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, cu modificările şi completările ulterioare și H.G. nr.38/2008 privind organizarea timpului de muncă al persoanelor care efectuează activităţi mobile de transport rutier, cu modificările şi completările ulterioare”.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*