Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Chiul în masă la ședința de constituire a Consiliului Local Șcheia. Andriciuc nu a fost încă validat în funcția de primar

sedinta constituire consiliu local scheia (18)Ședința de constituire a Consiliului Local al comunei Șcheia nu a avut loc, joi, întrucât nu a fost întrunită prezența a două treimi din numărul aleșilor locali. Din cei 17 consilieri locali care urmează să formeze noul Consiliul Local, 10 -PNL, 5-PSD, 2- PMP au fost prezenți doar 8 din care doar unul a fost de la PNL, restul liberalilor preferând să nu vină la reuniunea de constituire.

Potrivit juristului Primăriei care ține loc de secretar, toți consilierii locali au fost convocați și niciunul din cei absenți nu a anunțat verbal sau în scris că nu vor veni. Singurul liberal prezent a fost viceprimarul comunei, Cojoc Ilie, care a fost ales pe listele Consiliului Local pentru un nou mandat de consilier.

sedinta constituire consiliu local scheia (1)Instituția Prefectului a fost reprezentată de consilierul juridic, Claudia Nechifor, și juristul Zaharia Maria. A fost prezent și judecătorul Maricel Nechita, care a fost președintele Circumscripției Electorale Șcheia și care a înmânat certificatele de ales local celor prezenți urmând ca celelalte să ajungă în posesia consilierilor locali aleși prin intermediul secretarului interimar al unității administrativ teritoriale.

Situația de la noul deliberativ local este controversată, trei dintre noii consilieri locali au control judiciar și au măsuri restrictive care le interzice să se întâlnească. Primarul suspendat de Instituția Prefectului, Vasile Andriciuc, aflat sub control judiciar, și-a dat demisia din funcția de consilier local, însă a fost ales ca primar al comunei pentru un nou mandat.

sedinta constituire consiliu local scheia (2)Dat fiind faptul că măsura de control judiciar îi interzice să intre în Primărie și să stea de vorbă cu consilierii locali aflați sub control judiciar, acesta nu a putut să fie prezent la ședința de constituire a Consiliului Local. Mai mult, Andriciuc nu a fost validat ca primar de Tribunalul Suceava, decizia fiind încă așteptată de acesta.

like-facebookPrimarul suspendat trebuie să ceară și acordul DNA -structura centrală pentru a intra în sediul Primăriei. Dat fiind faptul că nu au fost întrunite condițiile legale pentru ședința de constituire a deliberativului local, aceasta va fi reluată peste 3 zile, potrivit legislației în vigoare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*