Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Flutur i-a prezentat premierului Cioloș pagubele produse de inundații. „Trebuia făcut mai mult pentru construcția digurilor”

consiliul judetean suceava primari (13)Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, susține că marți a avut o întâlnire cu premierul Dacian Cioloș căruia i-a prezentat pagubele provocate de inundații.

like-facebookNu vreau să critici, dar vreau să spun un adevăr. Trebuia în ultimii ani făcut mai mult în domeniul construcției de diguri. Au fost ani secetoși, bani au fost, au fost zgârciți cu județul Suceava și acum stăm și tremurăm și trebuie avut curajul și spus și făcut proiecte pentru că județul nostru este un județ de unde izvorăște Moldova și Suceava, dar și Bistrița ne crează probleme când traversează județul și să amintim și Siretul. Va trebui să tratăm ca atare acest lcuru. Este o problemă de maximă urgență”, a spus Flutur.

inundatii humor3Nu mai puțin de 43 de localități din județul Suceava au fost afectate de inundații în perioada 18-20 iunie. La acțiunile de salvare a populației au fost chemați inclusiv pompieri din turele libere.

Cele mai afectate localităţi, în data de 18 iunie, au fost Horodnic de Jos şi Horodnic de Sus, unde pârâurile Pozen şi Horodnic au depăşit cota de inundaţie şi apa revărsată a afectat în jur de 80 de gospodării. Pe 19 iunie, cele mai afectate au fost localităţile Plutoniţa, Gura Humorului, în cartierele Voroneţ şi Bogdăneasa, şi Doroteia.

În total, pe perioada manifestării fenomenelor meteo periculoase, în toate cele 43 de localităţi afectate, s-au înregistrat 43 de locuinţe inundate, 98 de anexe, 189 de curţi sau grădini şi 11 beciuri, de asemenea inundate. Au fost un pod şi 11 podeţe avariate şi un podeţ distrus de viituri. Au fost raportate 3 hectare de teren arabil inundat şi 24 de localităţi care au rămas fără energie electrică, cu 160 de puncte de transformare afectate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*