Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

IPS Pimen către Flutur: „Luați taurul de coarne că aveți multe probleme de făcut”

consiliul judetean suceava primari (17)IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a spus, miercuri, la ședința lărgită a Comitetului pentru Situații de Urgență și în cadrul căreia a fost prezent și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care ocupă și funcția de vicepreședinte al acestui comitet, că munca este cel mai de preț dar al lui Dumnezeu dat omului. Înala față bisericească a cerut autorităților să fie ridicat un zid din beton care să protejeze lăcașul de cult.

like-facebook„Munca unită cu corectiudine aduce prosperitate și din punctde vedere material și din punct de vedere spiritual dar și culural. Dragoostea de muncă aici în Bucovina încă mai există ca dovadă, oamenii de aici văzând că nu prea au unde să mai muncească iar roadele muncii nu sunt apreciate au plecat la muncă în afara țării. Este o stare de umilință, cineva spunea că situația în care ne aflăm este situație de colonie în fața Uniunii Europene. Nu trebuie să deznădăjduim, ci cu sfatul ce călătorește acela și propășește iar un cadru bisericesc zice se mântuiește”, a spus Pimen.

consiliul judetean suceava primari (18)Potrivit înaltei fețe bisericești nu este greu să trăiești ci mai greu este să cumpănești. Domnia a spus că se bucură că în fruntea județului se află un bucovinean în timp ce el este un „venetic”.

Domnule președinte, luați taurul de carne că aveți multe probleme de făcut și ultima sunt dezastrele aduse de inundații. Peste tot și mai ales în zona Voronțului. Să nu ne gândim că dacă mai este un mal până la biserica mănăstirii Voroneț și ar fi scutită d o calamitate tot trebuie luate măsuri .Mâ gândesc de multe ori că pâraie care trec pe lângă mănăstire chiar și cel mai mic,s-ar putea întâmpla ca datorită unei ploi mai mari și mai ales unor nereguli în exploatarea pădurii toate să facă stricăciuni ,să se facă un zid ca apa nu ajungă la biserica mănăstirii Voroneț”, a spus Pimen, care a precizat că cei de la instituția respectivă ar trebui „să facă un contor mai serios să nu se întâmple asemenea pagube”.
IPS Pimen i-a sugerat lui Flutur să „aibă inimă bună și răbdare, dar să îmi dați și mie răbdare”.


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. Roman says:

    Poate cu ocazia asta ar fi bine să lărgiti drumul.

    Răspunde
  2. danutababei says:

    Are dreptate IPS Pimen. Flutur are multe probleme de facut, nu de rezolvat !!!!

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*