Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Instanța a decis! Aurel Olărean poate participa la ședințele Consiliului Local Rădăuți

aurel olareanCurtea de Apel Cluj a admis vineri, cererea primarului suspendat al municipiului Rădăuți, Aurel Olărean în sensul modificării controlului judiciar și, în consecință, a dispus încetarea parțială a obligației impuse acestuia prin încheierea penală a judecătorului de cameră preliminară a Curții de Apel Cluj în sensul de a nu lua legătura cu personalul Primăriei municipiului Răăduți, precum și cu foștii consilieri locali ai Consiliului Local Rădăuți.

Instanța încuviințează ca inculpatul să participe la ședința de constituire a CL Rădăuți din data de 23 iunie și la toate ședințele acestui consiliu, ce vor urma ulterior, în cadrul Primăriei Rădăuți precum și încuviințarea de a lua legătura cu noii consilieri locali Reman Mihai, Simota Gheorghe ,Grijincu Marius, Carcalete Petru, Cojocaru Vasile Dănuț Codruțu și Traian Andronachi, care au făcut parte din Consiliul Local al municipiului Rădăuți, anterior alegerilor locale din 5 iunie 2016. Decizia nu este definitivă, ambele părți având drept de contestație 48 de ore de la comunicare.

like-facebookAurel Olărean a fost suspendat din funcția de primar de către prefectul județului, în data de 19 septembrie 2014, după ce a fost arestat preventiv alături de procurorul Dumitru Dâmbu, judecătorul Bogdan Bărbuţă şi omul de afaceri Constantin Babiuc, inculpaţi pentru fapte de corupţie. Din iunie 2014, mandatele de arestare preventivă au fost prelungitede câte ori , apoi împotriva lor s-a luat măsura arestului la domiciliu şi ulterior, a controlului judiciar. Curtea de Apel Suceava a admis în două rânduri încetarea măsurii controlului judiciar și a ridicării măsurilor restrictive însă Înalta Curte de Casație și Justiție nu a fost de acord cu decizia dată de instanța inferioară clujeană. Olărean declara atunci că își dorește să revină la conduceera Primăriei pentru a-și finaliza mandatul.Candidat pe locul I pe listele PMP la alegerile locale din 5 iunie 2016, formațiunea politică pentru care s-a înscris în competiția electorală a reușit să obțină în noul deliberativ local 2 mandate de consilieri.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*