Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Noul viceprimar al municipiului Rădăuți încă pe lista de negocieri

Primăria_din_RădăuţiReuniunea de constituire a Consiliul local din Rădăuți va avea loc pe data de 23 iunie, la Biblioteca orășănească. Noul primar va fi social democratul Nistor Tătar, candidat din partea PSD la această funcție, ales de majoritatea rădăuțenilor.

Partidul Social Democrat nu a reușit însă să facă majoritatea în deliberativul local și chiar dacă au trecut aproape două săptămâni de la alegerile locale din 5 iunie 2016, partidele și formațiunea politică UpR care au reușit să acceadă în Consiliul Local nu au căzut de acord asupra unui viitor viceprimar care să aibă susținerea unei majorități. În viitorul deliebrativ local PSD va avea 7 consilieri, PNL-5,ALDE-3, PMP-2 și UpR-2.

like-facebookPotrivit unor surse au fost discuții în PSD potrivit cărora fiului deputatului liberal Constantin Galan, Romică Galan să fie ales vicepimar dar cu sprijinul PNL însă această susținere nu ar da bine dat fiind faptul că partidele sunt total opuse ca doctrine.

Pe de altă parte, liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, declara zilele trecute că va lăsa în teritoriu ca primarii să își aleagă majoritatea pentru o poziție constructivă, ceea ce ar însemna că liberalii i-ar susține pe social-democrați.

Între conducerile partidelor care vor intra în CL, s-a mai luat în discuție și alianța care este la nivel central PSD-ALDE, dar candidatul la funcția de primar al formațiunii conduse la nivel central, Constantin Boliacu, numit politic pe funcția de director economic la Spitalul Județean Sf. Ioan cel Nou din Suceava, nu este agreat de noul primar ales, Nistor Tătar.

Boliacu a vrut primar dar nu a reușit să câștige simpatia unui electorat care să îl aducă în fotoliul de primar așa că Petru Carcalete de la ALDE a anunțat încă din campania alectorală, alături de Boliacu, că țintește la postul de viceprimar. Rămâne de văzut dacă Boliacu îl va susține pe colegul său de partid, Petru Carcalete,  la funcția de viceprimar.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*