Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Când va fi constituit noul Consiliu Județean Suceava

cj1Prefectul județului Suceava, Constantin Harasim, a emis, vineri, un ordin prin care noul Consiliu Judeţean Suceava se va constitui în data de 22 iunie. Reuniunea va avea loc la Palatul Administrativ,  la ora 10.00.

În Consiliul Județean, potrivit rezultatelor alegerilor locale din data de 5 iunie 2016,  PNL va avea 21 de mandate, și PSD 16.

like-facebookPotrivit legislației în vigoare, după validarea mandatelor consilierilor şi depunerea jurămîntului, se va trece la  alegerea   preşedintelui  şi a celor  doi vicepreşedinţi. Cum majoriatatea este deținută de liberali, social democrații chiar dacă vor veni cu vreo propunere vor pierde.Rămâne de văzut pe cine vor propune cei din PSD la șefia administrației județene sau vor sprijini propunerea PNL făcută atât pentru funcția de președinte, cât și pentru cei doi vicepreședinți.

Președintele organizației județene a PNL, senatorul  Gheorghe Flutur, anunța că a fost împuternicit de liberali să preia funcția de președinte al CJ. Flutur anunța zilele trecute și pe cei doi vicepreședinți, liberali Viorel Seredenciuc şi Gheorghe Niţă.

Actualul președinte al  Consiliului Județean, Cătălin Nechifor și-a luat concediu de câteva zile, iar la comandă a rămas Ilie Niță, dar și administratorul Dănuț Adomniței. Din rândul consilierilor județeni aleși să facă parte în viitorul deliberativ este și deputatul PSD, Ioan Stan care, potrivit unor susrse din partid, va renunța la certificatul de ales al județului pe listele CJ  din partea PSD.

Parlamentarul, în cazul în care social democrații ar fi făcut majoritatea, și-ar fi dorit să fie președinte al administrației județene.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*