Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

O parte din pachetele de la UE au ajuns la Suceava, dar nu vor fi încă împărțite

alimente ueMunicipiul Suceava a primit într-o primă etapă 1.000 de pachete cu produse alimentare, în cadrul Programului Operaţional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate. Edilul Ion Lungu a spus că distribuirea către persoanele îndreptăţite nu va începe, aşteptându-se livrarea a încă 2.000 de pachete, astfel încât să nu se creeze frustrări în rândul celor care nu vor putea intra în posesia drepturilor respective.

„În perioada următoare vin 1.000 de pachete cu produse alimentare. Am zis însă să mai aşteptăm, pentru că, în ciuda faptului că se distribuie în ordine alfabetică, o să fie înghesuială. Însă, vom mai aştepta, astfel încât să facem un stoc de 2.000-3000 de pachete, astfel încât să putem mulţumi pe toată lumea”, a spus Lungu.
like-facebook
În municipiul Suceava vor avea parte de sprijinul european în produse alimentare 7.627 de persoane, numărul acestora fiind stabilit în baza datelor comunicate de instituţiile judeţene specializate, date centralizate la nivelul Prefecturii, pentru fiecare unitate administrativ-teritorială din judeţ. Un pachet conţine 3 kg de făină albă de grâu; 3 kg de mălai; 0,8 kg de paste făinoase; 2 kg de zahăr; 2 kg de orez; 1 kg de fasole boabe; o conservă de carne de vită şi 2 conserve de pastă de tomate.

Potrivit informaţiilor transmise de Instituţia Prefectului, în judeţul Suceava, la categoriile prevăzute prin lege vor ajunge un estimativ de aproximativ 315.706 de cutii cu alimente, respectiv câte două pentru fiecare beneficiar. Numai datorită a acestei prevederi legale, numărul îndreptăţiţilor care ar putea fi înscrişi suplimentar pe listele aprobate de către primari se ridică la 25.280 de persoane.

În zilele acestea, în judeţ ajunseseră 18.840 de pachete, acestea fiind repartizate către primăriile din Baia, Bogdăneşti, Boroaia, Drăguşeni, Forăşti, Rîşca şi Vadu Moldovei, întreaga cantitate urmând a fi livrată până pe 22 iunie. Ajutoarele în produse alimentare din stocurile de intervenţie ale Uniunii Europene trebuiau distribuite înainte de Sărbătorile de iarnă, iar mai apoi în preajma celor Paşte, furnizorii de pachete cu produse alimentare pentru judeţul Suceava fiind Libro Events şi Atico Fine Foods. Operaţiune a fost amânată , deoarece pentru 11 din cele 13 loturi, inclusiv pentru lotul 11, în care sunt cuprinse judeţele Suceava şi Botoşani, au fost formulate contestaţii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*