Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Controale de amploare ale Direcției Silvice Suceava. Patru persoane, printre care un șef de ocol, demise din funcție

taieri padureDirecția Silvică Suceava desfășoară controale de amploare pe linia tăierilor ilegale de pădure. După ce pe adresa instituției au venit mai multe sesizări cu privire la tăierea ilegală de pădure în Pojorâta, Direcţia Silvică Suceava a demarat în regim de urgenţă un control de fond în cantonul silvic nr. 3 Limpedele – districtul silvic nr. 1 Câmpulung din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta.

like-facebookDin primele informaţii rezultă că o firmă care desfăşura lucrări de exploatare într-o partidă autorizată legal, cu ocazia reamenajării unei căi de colectare a materialului lemnos a doborât şi exploatat arbori fără drept, situaţi de-a lungul şi în imediata vecinătate a căii de colectare. Despre aceste acţiuni, prin adresa nr. 13738 din 01.06.2016, Direcţia Silvică Suceava a informat şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, Biroul de Combatere a Delictelor Silvice. De asemenea, la Poliţia Municipiului Câmpulung Moldovenesc s-a deschis dosarul penal nr. P/8740 din 02.06.2016, în care s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de „tăiere fără drept de arbori” şi „furt de arbori”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 107, alin. 1 şi art. 109, alin. 1 din Legea 46/2008, republicată”, susțin reprezentanții Direcției Silvice Suceava.

Ca primă măsură administrativă, s-a procedat la desfacerea contractului individual de muncă a şefului de ocol ing. Irimescu Ştefan – Florin, desfacerea contractului individual de muncă a pădurarului Frâncu Cristinel Vasile, schimbarea din funcţie a şefului de district tehn. Crăciunaş Ion, precum şi a responsabilului cu activitatea de pază şi protecţie a pădurilor tehn. Babici Gavril.

„Prin Decizia nr. 478 din 07.06.2016 Direcţia Silvică Suceava a extins controalele şi la celelalte 4 cantoane silvice din cadrul districtului silvic nr.1 Câmpulung. În urma controlului demarat de către Direcţia Silvică Suceava, cu sprijinul Gărzii Forestiere şi a Inspectoratului Judeţean de Poliţie, urmează să se stabilească valoarea pagubei produse şi recuperarea acesteia de la cei vinovaţi”, mai susțin reprezentanții instituției.

Pădurar cu contractul de muncă desfăcut. Direcția Silvică, într-un control amplu la Cantonul silvic Limpedele

VIDEO! Revoltător! Cum se defrișează masiv în Bucovina. Direcția Silvică a început o anchetă


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*