Sâmbătă 18 Ianuarie 2025, Actualizat acum 17 zile 12:00 am

Un profesor de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, în Liga Profesorilor Excepționali

costica costanUn profesor de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava se află în Liga Profesorilor Excepționali. Este vorba despre Costică Costan, un profesor de fizică, cu 42 de ani de experiență.

Costică Costan este unul din cadrele didactice care s-au preocupat de pregătirea elevilor, iar 60 de elevi care au fost sub îndrumarea acestuia s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de fizică, mulți revenind acasă cu premii naționale și internaționale.

like-facebookCea de a treia ediție a campaniei naționale Liga Profesorilor Excepționali, lansată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, a luat startul la sfârșitul lunii aprilie și a ajuns la etapă finală: sute de profesori din întreaga țară s-au înscris în campanie, iar, începând de astăzi, toți actualii, dar și foștii elevi sunt invitați să îi voteze pe fundatiadanvoiculescu.ro pe cei zece finaliști, desemnați de voturile internauților. În urma voturilor venite în sprijinul profesorilor, se va realiza clasamentul primilor zece profesori excepționali ai anului 2016.

Cei zece profesori sunt:

Bejan Diana Cristina — profesoară de fizică la Colegiul Național de Informatică, Piatra-Neamț, 25 de ani de experiență;

Boboc Ana-Luiza — profesoară de limba română la Școala Gimnazială Cozmești, Com. Stolniceni, Iași, 20 de ani de experiență;

Bostan Ana-Maria — profesoară de limba engleză la Școala Gimnazială C-tin Platon Bacău, 7 ani experiență;

Buleteanu Maria Iuliana — învățătoare la Liceul George Țărnea, Băbeni, Vâlcea, 25 ani experiență;

Cocoș Alina-Cristina—profesoară de geografie la Colegiul Național Mihai Viteazul, București, 15 ani experiență;

Costan Costică — profesor de fizică la Colegiul Național Ștefan cel Mare, Suceava, 42 de ani experiență;

Luncan Anița — profesoară de chimie la Colegiul Național Emanoil Gojdu, Oradea , 34 de ani experiență;

Rusu Cristina — profesoară de geografie la Colegiul Tehnic Infoel, Bistrița, 20 de ani experiență;

Tufeanu Daniela — învățătoare la Școala Gimnazială Matei Basarab, Pitești, 27 de ani experiență;

Zsolt Szabo — profesor de limba română/engleză la Colegiul Tehnic Batthyany Ignac, Gheorgheni, Harghita, 12 ani de experiență.

Premiile celei de-a treia ediții constau într-o bursa de merit, de 30.000 RON, 20.000 RON și 10.000 RON pe durata unui an educațional, pentru primele trei locuri. Ocupantul locului patru va pleca într-o tabără educațională la o universitate de prestigiu din Europa. Următorii șase premianți vor beneficia de câte un laptop. Totodată, ocupanții primelor zece locuri vor mai primi diverse premii, între care și materiale de specialitate și educaționale sau enciclopedii.

În competiție s-au putut înscrie cadre didactice care predau claselor I — XII.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*