Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO! Ediția de primăvară a Turneului de fotbal „Cupa Bucovina”, la Suceava

fotbalUniunea Polonezilor din România în colaborare cu Ambasada Poloniei la București a organizat, sâmbătă, pe stadionul Ramiro din Suceava, Turneul de fotbal, ediția de primăvară -„Cupa Bucovina”. Și anul acesta au participat peste 6 echipe cu 80 de copii, elevi ai Școlilor unde trăiesc etnici polonezi din localitățile: Solonețu Nou, Cacica, Pleșa, Moara, Poiana Micului și Păltinoasa. Copii participanți cu vârste cuprinse între 10-14 ani, au fost pregătiți de către profesorii Cehaniuc Robert,Srghie Bogdan,Radu Anca,Manolache Raduși Ignătescu Iulia.

fotbal2Coordonatorul proiectului a fost Alina Spaine de la Uniunea Polonezilor din România.

„A fost o zi frumoasă, împreună am petrecut o zi superbă mai ales că și vremea a ținut cu noi! A devenit deja o traditie ca la începutul lunii iunie, atunci când sărbătorim Ziua Copilului, Uniunea Polonezilor din Romania împreună cu Ambasada Republicii Polone la București să organizeze Turneul de fotbal – editia de primavară, pentru a marca aceasta sărbătoare atât de frumoasă destinată copiilor din întreaga lume”, a spus Alina Spaine.
fotbal3
În prezenta Președintelui Uniunii Polonezilor din Romania, deputatul Ghervazen Longher, dar și a profesorilor de sport ai școlilor mai sus mentionate, a fost trasă la sorti ordinea de joc și a început competiția. Fiecare meci a fost de 20 de minute iar după 5 ore de joc au fost desemnate echipele caștigătoare. Pe primul loc s-au elevii școlii din Moara, pe al doilea loc, Cacica, pe al treilea Solonețu Nou, apoi au urmat echipele din Pleșa, Poiana Micului și Păltinoasa. Deputatul Ghervazen Longher a precizat că nu e important cine a câștigat ci faptul că „ne-am întalnit cu totii, am jucat, am petrecut timp frumos împreună iar la anul ne vom antrena mai mult și vom fi mai buni!Am reușit să aducem la un loc copii deetnie polonă din localitățile unde trăiesc etnici poloni din județul Suceava pentru a se cunoaște mai bine și a socialize. Fotbalul este sportul care îi unește pe toți,dându-le ocazia copiilor să joace între ei și în același timp să facă mișcare”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*