Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Constantin Prodaniuc vrea noi investiții în infrastructură și extinderea rețelei de apă, la Moara

constantin prodaniuc pnl moara (2)Primarul comunei sucevene Moara, Constantin Prodaniuc are planuri mari pentru unitatea administrativ teritorială pe care are în intenție să o conducă și următorii 4 ani. El are în vedere continuare proiectelor de dezvoltare și modernizare a infastructurii la standarde europene.

Deja, administrația locală are întocmită o strategie în infrastructuă pentru următorul mandat.

like-facebook„Se vor moderniza, cu fonduri europene, 5 kilometri de drumuri comunale, dar și 8 kilometri de drumuri exploatații agricole, în satele Moara Carp și Liteni. Vor fi terminate lucrările la căminul cultural Liteni și vor fi construite săli de sport în Moara Nică – la școală, în Moara Carp – în corpul căminului cultural și în Liteni. Va fi amenajată o piață “en-gros” de produse alimentare. Se va îmbunătăți transportul public și vor fi extinse rețelele electrice în toate satele comunei Moara. Vor fi instalate camere de supraveghere în statele Moara Nică și Bulai chiar din acest an, în satele Liteni, Frumoasa și Vornicenii Mari din 2017, pentru siguranța cetățenilor. Vor fi montate lămpi economice pentru iluminatul public, vor fi construite vestiare la terenul de sport din Moara Nică”, a spus Prodaniuc.

Prodaniuc mai susține că are în vedere extinderea rețelei de apă pe un număr de 11 străzi, în toate satele comunei Moara, dar și finalizarea în acest an a 8 kilometri de canalizare.

Așa cum am mai amintit déjà avem în vedere 11 străzi care au fost prinse într-un proiect ce a fost transmis Ministerului Dezvoltării, prin PNDL, pentru extinderea rețelei de apă după toate regulile europene. Sperăm să ne fie aprobat acest proiect care a fost depus în luna ianuarie a acestui an. Avem un alt proiect pe măsura 7.2, pe fonduri europene, privind drumurile comunale, care va trebui să fie analizat pe ghiduri, acestea urmând să stabilească dacă ele corespund sau nu necesităților noastre. Există un drum care trebuie asfaltat – de pe strada Stațiunii, care vine pe la Passa Tempo, pe lângă vechea locație a Fermei 4 și care intră apoi în drumul comunal. De la Ferma 4 avem un proiect pentru drumul care merge către Mănăstirea Hagigadar, un monument istoric important nu numai pentru armeni, ci și pentru toți credincioșii creștini din România și din această parte a Europei. De aici, drumul va intra în DN2 – E85. Am considerat să scurtăm drumul către mănăstire mai ales că perimetrul Mănăstirii Hagigadar aparține de satul Bulai al comunei. Dar ca să ajungem în acel sat, trebuie să mergem roată prin Suceava, pe bulevardul Sofia Vicoveanca și să ne întoarcem de acolo, pe o ulită, în satul ce ține de comuna noastră. O altă bucată de drum pe care ne-o propunem pentru modernizare este cea care duce către satul Moara Carp. Este chiar drumul comunal 71, despre care am arătat că l-am asfaltat în mandatul trecut din fonduri proprii pe o lungime de doi kilometri. In continuare mai sunt doi kilometri până la capătul satului Moara Carp, investiție pe care am decis să o punem pe fonduri europene. Noi am căutat să întrunim toate condițiile eligibile și în același timp să utilizăm la capacitate maximă posibilitățile pe care le avem la dispoziție”, susține edilul comunei Moara.

Prodaniuc subliniază că „una din marile calitati ale poporului nostru este aceea de a-și păstra în timp limba, teritoriul, tradițiile, cultura în condiții vitrege”, motiv pentru care susținerea oamenilor de cultură și dezvoltarea unor proiecte culturale, care să trimita arta în țară și în lume, sunt de o imperioasă necessitate”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*