Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Ziua Copilului sărbătorită la Biblioteca Judeţeană “ I.G. Sbiera” Suceava

ziua copilului (9)Pe data de 30 mai 2016, Biblioteca Judeţeană Suceava, a fost gazda manifestării artistice organizată, pentru a sărbători Ziua Internatională a Copilului. Activitatea, a fost defăşurată în cadrul proiectelor educaţionale : Cartea – prietena mea” şi “ Tradiţii Bucovinene”. Aceste proiecte se derulează ca un parteneriat între Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Centrul Şolar de Educaţie Incluzivă şi Biblioteca Judeţeană “ I.G. Sbiera” Suceava. Cu această ocazie s-a organizat un atelier de lucru iar creaţiile elevilor au fost expuse în incinta Bibliotecii Judeţene. Expoziţia de pictură şi fotografie, “ Portret de Copil” a inclus lucrări realizate de către elevii de la Centrul Şcolar Suceava şi de la Colegiul Tehnic Alimentar Suceava. În coordonarea elevilor pentru realizarea expoziţiei, un aport deosebit au avut dir.prof. Camelia Darie, dir adj. Cristina Clim, prof. documentarist, bibliotecar Violeta Dumistrăcel, prof. Monica Manolache, prof. DanaTcaciuc,prof. Nicoleta Croitoru, prof. Gabriela Neofit, prof. Florinela Cuconu, prof. Laura Cazan, prof.Elena Haucă precum ş alte cadre didactice de la Centrul Şcolar de Educaţie İncluzivă Suceava. Elevii de la CTIA Suceava au fost coordonaţi de prof. Olivia Macovei şi bibliotecar Violeta Vorobeţ, aceştia realizând o serie de picturi si fotografii adecvate temei.

ziua copilului (1)Programul artistic a constat în dansuri tradiţionale bucovinene şi cântece populare interpretate de Ansamblul Folcloric “ Dor bucovinean” de la Centrul Şcolar Suceava. Din partea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, au participat cu momente artistice, interpreta de muzică populară Sorina Georgiana Petriceac, care a fost acompaniată în paşi de dans, de colegii săi Adrian Boicu, Ancuţa Obreja, Gabriela Nuţu şi Daniel Sacaliuc. Prezentatorii evenimentului au fost Sorina Georgiana Petriceac şi Adrian Boicu care au imbracat frumosul nostru port popular. Ei au punctat cu farmec şi naturaleţe, principalele momentele artistice care s-au derulat pe parcursul unei ore, încărcate de emoţii. Cântecele interpretate de Sorina Georgiana Petriceac si de Grupul Folcloric “ Dor bucovinean” au fost apreciate şi aplaudate de partcipanţii la activitate.ziua copilului (2)

İnvitată specială a fost Valentina Cernovschi, elevă la Colegiul de Artă “ Ciprian Porumbescu” Suceava. Micuţa cântăreaţă, imbracată într-un frumos costum popular ne-a uimit cu talentul său si cu seriozitatea de care a dat dovadă în interpretarea melodiiilor sale. Momentele deosebite din cursul activităţii au fost surprinse prin intermediul aparatului fotografic, de către Andrei Gălăţan, elev la CTIA. Organizatorii evenimentului, prezenţi alături de elevi au fost prof. Olivia Macovei, bibliotecar Violeta Vorobeţ, prof. Mihaela Darie de la Colegiul Tehnic Alimentar şi prof. documentarist Violeta Dumistrăcel, prof. Raluca Pintilie, prof. Carmen Ungureanu de la Centrul Şcolar de Educaţie İncluzivă Suceava. La sfârşitul activităţii,copiii au fost recompensaţi cu diplome şi dulciuri din partea organizatorilor.

ziua copilului (5)„A fost un eveniment plin de emoţie, o ocazie de a ne întâlni profesori, părinţi, copii, o etalare a frumosului port popular românesc şi a cântecelor moştenite din generaţe în generaţie. Mulţumim domnului director Gheorghe Gabriel Cărabuş pentru colaborare şi pentru că ne-a oferit posibilitatea de a ne întâlni cu ocazia acestei sărbători a copiilor” , a declarat prof. documentarist bibliotecar Violeta Dumistrăcel.

 

 

 

 

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*