Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Primarul comunei Șcheia a fost suspendat din funcție

primari si secretara scheia ridicati de dna (2)Primarul comunei Șcheia, Vasile Andriciuc, a fost suspendat din funcție, marți, de prefectului județului Suceava, Constantin Harasim.

like-facebookDat fiind Ordonanţa din 27.05.2016 emisă de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Structura Centrală în soluţionarea dosarului nr. 981/P/2015, ordonanţă transmisă în data de 31 mai 2016, prin care s-a dispus luarea faţă de inculpatul Andriciuc VASILE, primar al comunei Şcheia, jud. Suceava a măsurii preventive a controlului judiciar şi impunerea obligaţiei de a nu exercita profesia, meseria sau a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia s-a săvârşit fapta, precum şi prevederile Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, a Legii nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, a Legii nr. 340/2004, privind Prefectul şi Instituţia Prefectului, republicată cu modificările şi completările ulterioare, cât şi a prevederile cuprinse în Codul de procedură penală, prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a emis astăzi, 31 mai 2016, ordinul prin care se constată suspendarea de drept a mandatului primarului comunei Şcheia, judeţul Suceava, Andriciuc VASILE, ca urmare a dispunerii faţă de acesta a măsurii preventive a controlului judiciar şi impunerea faţă de acesta a obligaţiei de a nu exercita profesia, meseria sau a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia s-a săvârşit fapta”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului.

Andriciuc va fi suspendat din funcție pe perioada controlului judiciar dispusă de organele de urmărire penală – 60 de zile şi, până la depunerea jurământului de către primarul nou-ales.
Pe durata vacanţei funcţiei de primar al comunei Şcheia, judeţul Suceava, atribuţiile ce îi sunt conferite de lege vor fi exercitate de drept de viceprimarul comunei Şcheia, judeţul Suceava care va primi o indemnizaţie lunară unică egală cu cea a funcţiei de primar pe perioada exercitării funcţiei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*