Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Primarul din Moara aduce rețeaua de gaz în localitate. Prodaniuc: A fost aprobată racordarea comunei

constantin prodaniuc pnl moara (1)Primarul comunei sucevene Moara, Constantin Prodaniuc, vrea să introducă gaz metan în localitate, iar Romgaz și-a dat acceptul pentru racordarea la rețea. Acest aviz favorabil vine în condițiile în care comuna plătea deja rate la un credit luat de Consiliul Județean, la fel ca alte UAT-uri, în cadrul proiectului „Suceava utilități și mediu la standarde euuropene”.

Numai ca la Moara ca și în alte localități nu a ajus nici urmă de gaz metan deși de la bugetul local au fost plătiți bani grei petru achitarea împrumutului angajat de conducerea PSD a Consiliului Județean în anul 2004.
like-facebook
Prodaniuc araă că și actuala conducere a administrației județene prin președintele Cătălin Nechifor a avertizat UAT Moara cu blocarea conturilor dacă nu e plătește partea de împrumut făcut pentru acel proiect falimentar al PSD și care a sărăcit vistieriile a zeci de primării care nici măcar nu vor vedea un cm de conductă darămite o urmă de gaz metan.

Potrivit lui Prodaniuc, s-a ajuns până la instanță.

„Am fost amenințați cu blocarea conturilor dar cum să plătești rate la ceva ce nu ve beneficia? Este anormal și până la urmă plătim din banii oamenilor acestei comune, nu putem să stăm indiferenți într-o asemenea situație”, a spus primarul din Moara.

Până soluția va fi dată de instanță, UAT Moara, prin primar, a cerut racordarea la gaz metan de la companie.

Am primit un răspuns de la ROMGAZ în care ni se spune că a fost aprobată racordarea comunei la rețeaua de gaz metan. Este o veste îmbucurătoare pentru că suntem aproape de municipiul Suceava și nu este o facilitate pentru locuitorii comunei ci mai degrabă o necesitate. Deja, am făcut demersui pentru demararea unui studiu de fezabilitate pentru realizarea rețelelor de gaz metan ,urmând ca în toamnă să aibă loc licitația pentru atribuirea serviciului de furnizare a gazului metan la care vor participa firmele de profil”,  a mai spus Prodaniuc.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*