Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Prefectura a reziliat contractul cu firma care a câștigat tipărirea buletinelor de vot. Vezi cine le va finaliza!

votInstituția Prefectului a reziliat, joi, contractul cu firma Lux Poly SRL din Săvinești, județul Neamț, cea care a câștigat licitația pentru tipărirea buletinelor de vot. Prefectul Constantin Harasim ne-a declarat că s-a ajuns în această situație deoarece firma nu avea capacitatea să realizeze comanda de buletine în timp util. Astfel că, 66% din buletinele de vot sunt realizate de Lux Poly SRL, iar restul vor fi finalizate de firma suceveană Tipo Lidana SRL.

like-facebookAm vorbit și cu domnul ministru și știe, m-am poziționat într-o videoconferință, că în situația asta nu sunt numai eu, nu depășim decât cu ore sau maxim o zi, dar suntem în grafic și în rest, 33% le-am adus pe zona Sucevei, cu mașini performante Tipo Lidana, care le și ambalează, ni le dă gata și în timpul acesta, noi deja începem să împărțim alea 66% care le-au făcut ceilalți”, a declarat prefectul Constantin Harasim.

Potrivit acestuia, firma nemțeană va primi bani exact pentru cât a realizat din comanda de buletine de vot. Tipo Lidana va realiza buletinele la același preț ca și firma care câștigase licitația: 0,9 lei pentru suta de pagini tipărite tip A4.

Pentru alegerile locale din iunie vor fi tipărite 630.000 de buletine de vot, cifră care include şi rezerva de 10% potrivit legii.

Prefectul județului amenință cu plângere penală firma care tipărește buletinele de vot. Vezi motivul!


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*